Martwe Jezioro
Re: Martwe Jezioro
E...nie mów mi "pan" jestem Lazareth, dla znajomych Laz. *Podał jej łapę* A ty?
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Usiadł obok* Mogę ci mówić Kandi? *Spytał* Skąd pochodzisz?
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
-
Kandilla
Oczywiście że możesz, jestem Lwioziemcem,rodzice przynieśli mnie do najbliższej-Lwiej ziemi i kilka minut później przepadli bez śladu..
Ooo...zniknęli? Dziwne...rodzina nie zostawia ot tak swojego...a przynajmniej nie powinna...*Przeciągnął się* Przykro mi że tak się stało...może znajdziesz tu nową rodzinę? Bo nowy dom znajdziesz na pewno. Lwioziemcy są życzliwy dla nowo przybyłych. Szczególnie teraz, kiedy jest ich tak mało. *Westchnął*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
-
Kandilla
Może i znajdę... *kiedy zauważyła że westchnął,spytała:* Coś się stało?
Nie...po prostu...żałuję tego co straciłem...*Spojrzał na majaczącą na horyzoncie Lwią Ziemię*...i zastanawiam się co mnie czeka. *Przeniósł wzrok na nią* Jesteś młoda...kiedy pojawisz się na Lwiej Ziemi znajdź kogoś kto się tobą zajmie...chociaż lwic tam niewiele.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Było...nie pamiętam czasów królowej Satry, ale jestem pewien że było ich więcej. Nawet dość niedawno...*Znów spojrzał na nią jakby się zastanawiając* Jest tam pewna lwica...ma na imię Enigma, choć może przedstawić ci się jako Brey. Ma dwa imiona. Jest młoda, ale w sumie za starszą siostrę może ci służyć. *Uśmiechnął się*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
-
Kandilla
Dziękuję, za to, że jesteś taki miły i za, to że znowu mogę znaleźć nową rodzinę...
No tak...miły...kiedyś byłem lwioziemcem, wpoiłem sobie uprzejmość dla innych, szczególnie dla słabszych, czy potrzebujących. *Jego uśmiech jakby trochę się zapadł* I pomyśleć że to właśnie mnie zgubiło...
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Nie, Kandi. Uprzejmość nie jest zła...bądź taka dla wszystkich których poznasz. To...to dla mnie była ona zgubna...z powodu tego kim byłem. Chciałem być dobrym królem...ale okazało się że nie byłem. Moje stado oczekiwało żebym był inny. Miałem być silny i bezwzględny, dla dobra stada. Zrozumiałem to kiedy było już za późno jednak...nie zmieniłbym tego.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
-
Kandilla
*Pomyślała: ja, taka mała stoję przed byłym królem Lwioziemców...*Rozumiem,chyba.
*Uśmiechnął się do lwiczki* Jesteś mała, nie wymagam żebyś to rozumiała...ja jestem już tylko szarym cieniem. *Położył się na piasku patrząc na wodę. Zmierzchało się.* Robi się ciemno...kiedy dojdziesz do Lwiej Ziemi szukaj dużej skały. W środku jest duża, ciepła jaskinia. Tam możesz spędzić noc.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
-
Kandilla
*Wstała*Dziękuję,do widzenia! *Pobiegła i znikła na tle brzoskwiniowego nieba*
//zt//
//Słuchaj rad Laza, bo mądrze prawi. Mvuto
//
//zt//
//Słuchaj rad Laza, bo mądrze prawi. Mvuto