Jaskinia Skazy (Obecnie: niczyja)
-
Enigma
Re: Jaskinia Skazy (Obecnie: niczyja)
*uśmiechnęła się, skinęła głową, którą, rzecz jasna, odkleiła wcześniej od ciała lwa*
- Dziękuję. Wiesz, jesteś pierwszą istotą od dawien dawna, która nie skreśla mnie na dzień dobry.
- Dziękuję. Wiesz, jesteś pierwszą istotą od dawien dawna, która nie skreśla mnie na dzień dobry.
-
Enigma
*uśmiechnęła się i dygnęła, prawie niczym dworka. Prawie, bo musiała zrobić to na czterech łapach*
- A teraz może Ty powiesz mi coś o sobie? *przekrzywiła głowę w prawą stronę, patrząc na niego badawczo*
- A teraz może Ty powiesz mi coś o sobie? *przekrzywiła głowę w prawą stronę, patrząc na niego badawczo*
O ile mnie pamięć nie myli to rozmawialiśmy dziś głównie o mnie.

-
Enigma
- Niewiele. Tyle, co o statusie. A nie wiem, czy masz rodzinę, przyjaciół, wrogów...
Od czego by tu zacząć. Wrogów mam wielu, przyjaciół kilku by się znalazło na lwiej ziemi, co zaś się tyczy rodziny to mam jedynie brata, ale nie jest to jakiś wybitnie ciekawy temat do konwersacji.

-
Enigma
- Dlaczego? Jak Twój brat ma na imię? *zapytała, nieco się obruszając*
-
Enigma
*pokręciła łbem*
- Nie znam. Z resztą... nie znam tutaj nikogo *zrobiła niemrawą minę, unosząc brew, ze zrezygnowaniem kręcąc przy tym łepetyną*
- Nie znam. Z resztą... nie znam tutaj nikogo *zrobiła niemrawą minę, unosząc brew, ze zrezygnowaniem kręcąc przy tym łepetyną*
-
Enigma
*skinęła głową*
- Owszem. Trzeba zapomnieć o przeszłości i żyć na nowo. A ten Nanaki... też jest Lwioziemcem?
- Owszem. Trzeba zapomnieć o przeszłości i żyć na nowo. A ten Nanaki... też jest Lwioziemcem?
Nie utrzymuje kontaktów z nikim spoza stada, więc tak jest lwioziemcą.

-
Enigma
- Każdy inny jest dla Ciebie nieprzyjacielem? *zapytała, patrząc na niego z zainteresowaniem. *
Powiedzmy że różni nas światopogląd i zasady funkcjonowania w wspólnocie.

-
Enigma
- I za to ich gnębisz? Chyba, ze źle pojmuję Twój tok rozumowania.
-
Enigma
- A kiedy przypadkiem dojdzie do spotkania? Uciekasz? Atakujesz?
-
Enigma
*potakująco skinęła głową*
- Rozumiem. Powiedz mi coś o naszym królu?
- Rozumiem. Powiedz mi coś o naszym królu?
No cóż mogę o nim powiedzieć, jak dal mnie nie jest on zły, można się z nim dogadać, nie jest arogancki, i potrafi postawić na swoim.

-
Enigma
- A co z wołaniami ludu? Słucha innych lwów, czy stawia na swoim bezwzględnie? *zapytała, machnąwszy delikatnie jasnym ogonem*
-
Enigma
*skinęła głową, wypuszczając zaległe w płucach powietrze*
- Aby tyle dobrze *uśmiechnęła się uroczo, jak to kobiety miewają nie raz w zwyczajach*
- Aby tyle dobrze *uśmiechnęła się uroczo, jak to kobiety miewają nie raz w zwyczajach*
Więc masz jeszcze jakieś pytania? *wrócił do wcześniejszego miejsca i ułożył się*

-
Enigma
- Na razie chyba wykorzystałam swój limit, dziękuję. *powiedziała ciepło, skinąwszy nisko łepetyną w podzięce. ona też się ułożyła, a głowa jej spoczęła na przednich łapach. Westchnęła*
Jak już mówiłem nie ma za co, to moja powinność wtajemniczyć nowych

-
Enigma
*uśmiechnęła się*
- Ale i tak dziękuję, nie tylko za wtajemniczenie. Mogłeś się na mnie zdenerwować, za to, że w zasadzie pierwsze, skierowane w Twoją stronę słowa były... kłamstwem.
- Ale i tak dziękuję, nie tylko za wtajemniczenie. Mogłeś się na mnie zdenerwować, za to, że w zasadzie pierwsze, skierowane w Twoją stronę słowa były... kłamstwem.
-
Enigma
*pokiwała łbem, po czym głowa jej (wcześniej nieco uniesiona) ponownie spoczęła na łapach. Powieki opadły, a nasza bohaterka... zasnęła, niczym małe kocię. Miała za sobą długą wędrówkę, jak widać zmęczenie wzięło w tym momencie górę*
*rzucił jeszcze okiem na lwicem i sam ołożył się do snu, po czym odpłynoł*