Przejdźmy do sedna. Oto wypowiedź Risy z chatu:
A poza tym jest tendencja, że RP robią się coraz mniej rozbudowane...
Niestety, muszę się z tym zgodzić. Lwia Przygoda jest miejscem gry najbardziej obleganym przez dzieci, początkujących graczy, dla których gra w rozbudowanej fabule może być ciężka, a czasem wręcz niemożliwa. Mało nam ambitnych użytkowników, grających zawiłymi i przez to realistycznymi postaciami.
Jedyne sensowne według mnie zmiany także zostały już rozpisane przez cytowaną już przeze mnie wcześniej personę:
Możnaby pomyśleć nad zrobieniem całkiem nowego RP, bo ten nie uszedł. Pozapraszać ludzi, zrobić wielkie bum reaktywacyjne... powymieniać się bannerami. Ja np mogę nas zareklamować na Królestwie Trzech Watah, ale podejrzewam, że Wy też macie jakieś pomysły. No i koniec końców możeby wrócić do starego porządku: lwie stado-złe stado, bo wtedy każdy umie się określić i nie ma podziału na ofiary i polujących...
Podsumowujmy więc propozycje Risy [na fioletowo zaznaczyłam moje ulepszenia/propozycje]:
1. Stworzenie nowego, mniej ambitnego i mało wymagającego Role-Play poprzez wprowadzenie dwóch, przeciwnych sobie stad (dobre i złe) + gromady samotników, którzy nie opowiadają się po żadnej ze stron konfliktu lub nie są z nimi bezpośrednio związane (wiemy przecież, że w prawdziwym życiu także nie ma tylko czerni i bieli).
2. Zapraszanie ludzi oraz reklamowanie forum poprzez wymianę bannerami (na dole forum można by było wprowadzić stopkę z reklamami) - mamy banner do wymiany w ogóle?
3. Ukryć (bądź wykasować, chociaż byłoby trochę tego szkoda) stare tematy RP. Nierzadko komuś się myli, że to aktywne RP. Ponadto, wygląda to mało estetycznie.
4. Jeszcze do estetyki - wykasować stare, nieaktywne już od dłuższego czasu konta postaci, które nic nie wnosiły do fabuły. Te ważniejsze pozostałyby na forum (np. Aria, Ibilisy wszystkie, Sirius, etc.). Czyszczeniem mogę się zająć ja.
5. Może jakieś ładne tło z tyłu dla poprawy wyglądu? To też ma wpływ na atrakcyjność.
ADNOTACJA do 3. i 4. - zawsze można przenieść forum na nowy serwer i zacząć od nowa, bez całego starego śmietnika. Dobrym serwerem jest aaf.pl. Znam go nieco, mogłabym pomóc z przenosinami.
6. Jako miejsce akcji proponuję wybrać tereny oddalone od Lwiej i Złej Ziemi. Forum umiejscowionych w takich warunkach było mnóstwo. Potrzeba czegoś oryginalnego, by stworzyć własne, nadzwyczajne historie.
7. Przepisać regulamin - BEZWZGLĘDNIE. Wygląda strasznie nieestetycznie i mało kto weźmie go tym samym na poważnie. To odstrasza dojrzalszych użytkowników. Z chęcią sama się tym zajmę.
Na razie to tyle ode mnie. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś swoje pomysły, proszę o nadawanie im kolejnych numerów, aby łatwiej było nam się potem dogadać.
Bardzo, bardzo proszę o przeanalizowanie zebranych tutaj propozycji - nie dla mnie, lecz dla dobra Lwiej Przygody.

Nie tylko organizacja i zaangażowanie, trzeba się też postarać, by postać zachowywała się realistycznie. No, i potrzebna jest też logika.