Rzeka graniczna
Re: Rzeka graniczna
- Żebyś znowu to zepsuł? *wyszczerzyła się szeroko*
Chaos w czystej postaci.
Hale.
Av by Madame Carotte.
Hale.
Av by Madame Carotte.
Hmm...tym razem nie zepsuję. *Odwzajemnił uśmiech patrząc na nią z góry.*
Multi Lazaretha :3
http://madkakerlaken.deviantart.com/
Dzięki ! :3
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Będę szczery - zamierzam zostać bestią!
Może BOGIEM? Kto wie?
Tuż za rogiem królestwo czeka mnie.
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
-
Askari
Ucieszył się, kiedy zjawiła się tutaj jego partnerka. Skończył oględziny terytorium, po czym podszedł do niej.
- Jak się czujesz? - zapytał z troską, muskając pyskiem jej szyję. Niech wymyje porządnie młodego, przyda mu się. Spojrzał w stronę słońca, które właśnie było zasłonięte przez chmury.
- Odpocznijmy tu trochę, później się zastanowimy, w którą stronę pójść. - bardziej zarządził, niż zaproponował, po czym legnął na ziemię i westchnął cicho. Nie chciał za bardzo przemęczać partnerki. Syn też zapewne nie jest w jakiejś świetnej formie, tym bardziej, że przez większość czasu podróżuje w jego pysku.
- Jak tam, młody? - zapytał, uśmiechając się do niego blado. Dopiero teraz usłyszał jakieś rozmowy i natychmiast zamilkł. Inne lwy musiały gdzieś być tu w pobliżu, a jemu jakoś nie uśmiechało się przerwanie im pewnie niesamowicie pasjonującej rozmowy.
- Jak się czujesz? - zapytał z troską, muskając pyskiem jej szyję. Niech wymyje porządnie młodego, przyda mu się. Spojrzał w stronę słońca, które właśnie było zasłonięte przez chmury.
- Odpocznijmy tu trochę, później się zastanowimy, w którą stronę pójść. - bardziej zarządził, niż zaproponował, po czym legnął na ziemię i westchnął cicho. Nie chciał za bardzo przemęczać partnerki. Syn też zapewne nie jest w jakiejś świetnej formie, tym bardziej, że przez większość czasu podróżuje w jego pysku.
- Jak tam, młody? - zapytał, uśmiechając się do niego blado. Dopiero teraz usłyszał jakieś rozmowy i natychmiast zamilkł. Inne lwy musiały gdzieś być tu w pobliżu, a jemu jakoś nie uśmiechało się przerwanie im pewnie niesamowicie pasjonującej rozmowy.
// A teraz na scenę wkracza ta wredna jędza Tev, gotowa wszystkim zepsuć dzień. //
* Tevire wolnym krokiem ruszyła przed siebie, nie spiesząc się. Machała ogonem, a na pysku można było ujrzeć cos w rodzaju mściwej satysfakcji. Z uprzejmym zainteresowaniem zilustrowała otoczenie, po czym usiadła i pacnęła kilka razy ogonem w ziemię. Zamruczała cicho. *
* Tevire wolnym krokiem ruszyła przed siebie, nie spiesząc się. Machała ogonem, a na pysku można było ujrzeć cos w rodzaju mściwej satysfakcji. Z uprzejmym zainteresowaniem zilustrowała otoczenie, po czym usiadła i pacnęła kilka razy ogonem w ziemię. Zamruczała cicho. *
UWAGA!!!
JEŚLI SPOTKASZ KOGOŚ O NAZWIE "TEVIRE" ITP, NA FORACH INNYCH NIŻ LP I SLZ - TO NIE JA, TYLKO MOJA MŁODSZA SIOSTRA!!! ( XD )
JEŚLI SPOTKASZ KOGOŚ O NAZWIE "TEVIRE" ITP, NA FORACH INNYCH NIŻ LP I SLZ - TO NIE JA, TYLKO MOJA MŁODSZA SIOSTRA!!! ( XD )
*Obróciła łeb, robiąc zniesmaczoną minę. Spojrzała na Tevire*
- To chyba ktoś od Ciebie...
- To chyba ktoś od Ciebie...
Chaos w czystej postaci.
Hale.
Av by Madame Carotte.
Hale.
Av by Madame Carotte.
Hmm...cóż, dokończymy później. *Wstał przeciągając się i podszedł do Tevire.* Tev, pewna lwica ośmieliła się zdradzić stado i Pustkowia o czym zapewne wiesz. Musimy jak najszybciej coś zrobić, zbyt wielu nas raczej teraz nie jest hm ? Ostatecznie musimy ukarać zdrajczynię i zrobić parę innych rzeczy a do tego musimy być silni.
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
* Patrzyła na lwa kilka dobrych chwil. * W przeciwieństwie do ciebie nie obracam się w doborowym towarzystwie panienek, ale do mych uszu doszła wiadomość o owej lwicy. * Przeciągnęła się z roszkoszą, mrucząc. * Jest nas wielu, ale nie jesteśmy zorganizowani, powinniśmy atakować szybko, cicho i niepostrzeżenie, najlepiej w odstępie dwóch, trzech dni. Zdrajczynią zajmiemy się później, trzeba osłabić stado, mordując króla i umieszczając na tronie sprzyjającego nam osobnika. Zapewne znalazłeś już owego pretendenta, nieprawdaż ? * Zerknęła ukradkiem na Hale. * Panienka twoja ? * Zapytała z nutą rozbawienia. * Nie ważne, kim jest owy lew bądź owa lwica, sprzyjająca nam ?
UWAGA!!!
Ja nią jestem *odparła odrobinkę rozbawiona.Czekała na reakcję lwicy.*
Lineart: Savu0211 i Whitetigerdelight
Kolory: Ja
Na RP jestem Mirembe. Ale gdy rozmawiasz ze mną na chacie - mów do mnie Uzu albo Uzuri.
And may the odds be ever in your favor!
Na RP jestem Mirembe. Ale gdy rozmawiasz ze mną na chacie - mów do mnie Uzu albo Uzuri.
Taka jest też moja wola. *Przeszedł kilka kroków tam i z powrotem.* Na atak poczekamy jeszcze kilka dni, nie chcemy żeby zbyt dużo osób pomagało temu spaślakowi bo i jest nas niezbyt wielu jednakowoż. Póki co oczywiście. Pretendenta owszem mam i oto Uzuri nasza nowa sojuszniczka, tuszę bardziej lojalna niż Zdrajczyni. *Zmrużył nieco ślepia.* A ta oto urocza dama. *Wskazał ogonem Hale.* Tak, jest ze mną.
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Hej *Idąc za tropem siostry nareszcie do niej dotarła. Do rzeki granicznej.* Siostra nie spodziewałam się tego po tobie!!! Jak ty mogłaś???
*Odwróciła do niej głowę z prędkością światła* Ale co mogłam?
Ty dobrze wiesz o co chodzi. Zdradziłaś nas. Zawiodłam się na tobie. *Powiedziała z żalem w głosie.*
Hatari, nasze dawne stado już nim nie jest. *Wstała i spojrzała na siostrę władczym okiem.* Za kilka dni królową stanie się Hassira, która zrobi wszystko, by obrócić nas w stan pierwotnej zupy. Ndona i Ashgaan uległo pomieszaniu się i teraz musisz wybrać, po której stronie będziesz.
Ja zupą być nie będę. Mogę być niesmaczna. *Lekko się uśmiechnęła, bo bała się że atmosfera się jeszcze bardziej popsuje.* No to... Ta twoja strona jest niby lepsza? *Zapytała szepcząc.*
Cóż... Porozmawiajmy o tym gdzie indziej, dobrze? *syknęła o niej* Za mną. *odwróciła się i odeszła powolnym krokiem.*
//zt//
//zt//
*Zdziwiła się, ale podbiegła do niej kawałek i razem szły, czasami się trącając łapą.*
//zt//
//zt//
* Wpatrywała się w przestrzeń. * Kiedyś marzyłam o otwartej wojnie z mieszkańcami Lwiej Ziemi, a teraz mam wrażenie, niezwykle nieprzyjemne, że robimy źle. Może trzeba poczekać. * Potrząsnęła głową. * Przepraszam, myślę głośno. * Przeciągnęła się. * Ile nas teraz jest, pół tuzina, tuzin ? * Sapnęła z irytacją. * Nie jesteśmy zorganiozowani. Liczę, że to zmienisz. * Uśmiechnęła się złośliwie. * Bo tylko ty się do tego nadajesz.
UWAGA!!!
Dzięki że tak uważasz . *Odwzajemnił uśmiech w ten sam sposób.* Postaram się, choć samo wzmocnienie Pustkowi trochę potrwa, to jak najszybciej należy zlikwidować naszych wrogów, zanim oni zlikwidują nas. Z każdym dniem Ibilisa i Zdrajczynię będzie trudniej pokonać. *Specjalnie nie użył jej imienia.* Niemniej, musimy - tak jak powiedziałaś - jeszcze trochę poczekać. Mogę za to zapewnić że nasze stado za jakiś czas będzie dużo silniejsze.
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Nadeszła lekko, bezszelestnie, niczym duch. Z czającym się w oczach uśmiechem. Dostrzegła znajome pyski, a jakże...
*Zwrócił się w kierunku Akitsume.* Witaj...*Nie był pewien po której stronie opowie się lwica, miał jednak nadzieję że po tej właściwej.*
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
*Skinęła głową do Siriusa. Nie miała pojęcia, jak daleko posunął się konflikt między stadami podczas jej nieobecności. Na razie jednak nie chciała na siłę w nic drążyć. Było dla niej jasne, po której stronie stanie.*
Gdy lwiak zauważył swoją matkę, podbiegł do niej, zapominając o wszystkich trudach podróży i o swoim wielkim zmęczeniu. I wszystko byłoby pięknie, gdyby Inkeri nie zaczęła go myć. A tego rudzielec nie znosił. Dobrze, że nikt tego nie widzi, chyba spaliłby się ze wstydu.
- Mamo, nie jestem brudny… - mruknął podirytowany, starając się jakoś wyrwać spod jej języka. Po chwili jednak zagadał do niego ojciec, co skutecznie odwróciło uwagę młodego od nieprzyjemnej kąpieli.
- Jestem głodny, tato. - odpowiedział, patrząc smutnym wzrokiem na Askariego. Może na prawdę nie głodował, a ten smutny wzrok wcale nie był potrzebny, ale Egon wolał podkreślić wagę swoich słów jakąś pasującą miną, dzięki której jednocześnie miał szansę na szybsze dostanie jedzenia. A na ojca mogło to zadziałać.
- Mamo, nie jestem brudny… - mruknął podirytowany, starając się jakoś wyrwać spod jej języka. Po chwili jednak zagadał do niego ojciec, co skutecznie odwróciło uwagę młodego od nieprzyjemnej kąpieli.
- Jestem głodny, tato. - odpowiedział, patrząc smutnym wzrokiem na Askariego. Może na prawdę nie głodował, a ten smutny wzrok wcale nie był potrzebny, ale Egon wolał podkreślić wagę swoich słów jakąś pasującą miną, dzięki której jednocześnie miał szansę na szybsze dostanie jedzenia. A na ojca mogło to zadziałać.
-
Sekere
Pytanie Egona szczęśliwie przerwało zabiegi pielęgnacyjne dokonywane przez matkę.
- A tu da się coś upolować? - spytała, bardziej chyba siebie samą niż partnera.
Powiodła wzrokiem po okolicy z zamiarem dostrzeżenia czegoś ciekawego, co nadałoby się do zjedzenia. Niestety, w zasięgu jej wzroku były tylko... Lwy. Dużo lwów. Cała grupka!
- Och, ale tam ktoś jest. To może być ich teren, więc wydaje mi się, że nie powinniśmy tu polować... Może najpierw pójdziemy gdzieś indziej? - wyraziła swoje wątpliwości, rzucając Askariemu niepewne spojrzenie.
Z jednej strony nie chciała narazić się miejscowym, a z drugiej nie mogli też przecież umrzeć z głodu, Egon sobie bez nich nie poradzi, był jeszcze taki malutki... Ciężka sprawa!
- A tu da się coś upolować? - spytała, bardziej chyba siebie samą niż partnera.
Powiodła wzrokiem po okolicy z zamiarem dostrzeżenia czegoś ciekawego, co nadałoby się do zjedzenia. Niestety, w zasięgu jej wzroku były tylko... Lwy. Dużo lwów. Cała grupka!
- Och, ale tam ktoś jest. To może być ich teren, więc wydaje mi się, że nie powinniśmy tu polować... Może najpierw pójdziemy gdzieś indziej? - wyraziła swoje wątpliwości, rzucając Askariemu niepewne spojrzenie.
Z jednej strony nie chciała narazić się miejscowym, a z drugiej nie mogli też przecież umrzeć z głodu, Egon sobie bez nich nie poradzi, był jeszcze taki malutki... Ciężka sprawa!
*Wróciła tu, omiatając wszystkich chłodnym spojrzeniem. Usiadła i zatrzymała wzrok na Akitsume. Ach tak, pamięta ją! To było kiedy szykowali się na wojnę ze Złoziemcami, poznała ją na Lwiej Ziemi... Oby stanęła po właściwej stronie* Rozmowa poszła gładko *Powiedziała tak, aby nic nie zdradzić na wszelki wypadek*
*Spojrzała na Uzuri i uśmiechnęła się nieznacznie. Nie miała pojęcia, jakie zmiany zaszły podczas jej nieobecności, ale zapowiadało się ciekawie. Poza tym zauważyła, że w poznanej wcześniej na Lwiej Ziemi zaszła jakaś zmiana. Nie w wyglądzie... może w zachowaniu... nie, to chyba nie to. Nie umiała powiedzieć*
- Sporo się tu zmieniło - zaczęła ostrożnie na początek.
- Sporo się tu zmieniło - zaczęła ostrożnie na początek.
*Uderzyła ogonem o ziemię. Międliła ziemię łapami, aż wykopała dołek.* Tak, to prawda. Pewnie teraz czujesz się zagubiona?
*Zarzuciła głową niecierpliwie, bo przydługa grzywka zaczęła wchodzić jej do oczu. Parsknęła śmiechem.*
- Cóż... szczerze mówiąc bardzo.
- Cóż... szczerze mówiąc bardzo.
A co już wiesz? * Spiorunowała ją wzrokiem*
- Cóż... dotarły mnie pewne słuchy, ale wolę nie mówić głośno, póki się nie upewnię.
*Wolała najpierw zbadać grunt, na którym stoi. Na razie Ibilis nie miał pojęcia, o ich planach, niech więc tak zostanie.* Nie wstydź się, śmiało! Chcę wiedzieć jakie to plotki krążą po okolicy.