Sawanna
Re: Sawanna
Chętnie popatrzę. Jednak najpierw nalegam, abyście porozmawiały o przodkach. * Westchnęła. *
UWAGA!!!
JEŚLI SPOTKASZ KOGOŚ O NAZWIE "TEVIRE" ITP, NA FORACH INNYCH NIŻ LP I SLZ - TO NIE JA, TYLKO MOJA MŁODSZA SIOSTRA!!! ( XD )
JEŚLI SPOTKASZ KOGOŚ O NAZWIE "TEVIRE" ITP, NA FORACH INNYCH NIŻ LP I SLZ - TO NIE JA, TYLKO MOJA MŁODSZA SIOSTRA!!! ( XD )
Czemu? *Spojrzała na lwicę pałaszującą zebrę*
Lineart: Savu0211 i Whitetigerdelight
Kolory: Ja
Na RP jestem Mirembe. Ale gdy rozmawiasz ze mną na chacie - mów do mnie Uzu albo Uzuri.
And may the odds be ever in your favor!
Na RP jestem Mirembe. Ale gdy rozmawiasz ze mną na chacie - mów do mnie Uzu albo Uzuri.
Mam wrażenie ... * Zaklnęła cicho. * Ta lwica jest podobna do twojej siostry. Widziałam twoją siostrę raz, powiedziała, że jest córką Mahavi, po czym odeszła. * Westchnęła. * Mogę się mylić, jestem tylko lwicą, ale porozmawiaj z nią.
UWAGA!!!
Eee... nie, nie jesteśmy siostrami. Ha... ha... *Gotowa była zmienić temat i to uczyniła* Wiesz, no nie wiem czy mi się uda.
* Uśmiechnęła się do lwicy. * Och, poluj, poluj, my sobie popatrzymy. * Machnęła od niechcenia ogonem. *
UWAGA!!!
Ale ja nie wiem jak, powiedzcie mi. Błagam.
*Zaśmiała się cicho* Może zrób tak, że będziesz się skradać.... Teraz patrz uważnie *Robiła ruchy które wykonuje podczas polowania* I wtedy puść się sprintem na jakąś słabą sztukę. Może zebrę.
Jasne, spróbuje. *Maszerowała przez chwile i zaczaiła się w gęstej trawie za stadem zebr. Wypatrzyła słabą sztukę. Poczekała jeszcze chwile i nagle... Puściła się sprintem. Goniła przez chwile upatrzoną zdobycz. W końcu zdecydowała się skoczyć. I tak zrobiła. Udało jej się. Powaliła zebrę na ziemie. Zatopiła w jej szyi pazury. Zabiła ją. Wrzasnęła.* Udało się!!! AAA...
*Uśmiechnęła się* Brawo! Widzisz, to nie takie trudne....
Ale jak kiedyś próbowałam to nie wychodziło, widoczne specjalnie mnie wszyscy zmylali.
Dobra, dawaj tą sztukę. Głodna jestem. *Wzięła zebrę i oderwała kawałek mięsa z jej szyi, który powoli znikał jej w pysku. Zjadła już całość.* Ok. A więc co robimy?
Nie mam pojęcia.*Położyła się obok Uzuri i się zamyśliła.* Poczekajmy chwile, może samo coś wpadnie do głowy.
Och proszę, nie było najgorzej, ale nie krzycz podczas polowania * Usiadła sobie, machając z zadowoleniem ogonem. * Tylko nie rozumiem, po co polujecie, skoro przed chwilą, hmm, jadłyście. Nie mylę się ? * Wstała i przeciągnęła się. * Gdziekolwiek się wybieracie, wolę mieć na was oko. * Uśmiechnęła się szczerze - pewnie drugi raz w życiu. * Nieważne, czy jesteście z nami, czy przeciw wam, myślę, że mogę wam pomóc. * Tevire poczuła że w jej umyśle jak kwiat rozkwita pomysł i już wyobraziła sobie zadowoloną minę lwicy. Jeśli Lwoziemcy zaufają naszej brązowej lwicy... Hmm, narazie przyjmijmy, że Tev chce pomóc lwicom. Bądź co bądź, lwica rozmyślała nad sposobem zamordowania lwów - lecz przecież napewno trzeba ich wykorzystać. Trzeba znaleźć słaby punkt. Zemsta, uprowadzenie, walka, krew, bitwa, deszcz i ogień. Obrazy przemykały w umyśle lwicy. * Na czym ja to skończyłam ? Ach tak, umówmy się, że obiecam że was nie zaatakuje, a wy przez jakiś czas zostaniecie moimi przyjaciółkami. * Posmutniała. * Widzicie, chciałam iść do stada Ndona, lecz nie przyjeli mnie, ponieważ odkryli że w moich żyłach płynie krew Złoziemców. * Rozchmurzyła się. * Może za jakiś czas poprosicie przywódców o to, żeby przyjeli mnie do stada ? Och, proszę ! * Wstała, wyraźnie z siebie zadowolona. * Chodźmy nad Opuszczony Baobam, tam zawsze jest dużo ciekawych miejsc do poznania. I jest tam kilka lwów, których ... * Spojrzała na Hatari. * Hatari, tak ? I jest tam kilka lwów, których Hatari musi poznać. *
UWAGA!!!
*Spojrzała na Tevire z podejrzeniem. Sama mówiła jeszcze tej nocy, że LwioZiemc zasługują na śmierć. Zbyt mili, zbyt wyrafinowani. Coś tu nie pasuje... Zresztą już raz się prawie wzajemnie pozabijały. A Złoziemce często zdarzało się kłamać. Chociażby przed chwilą. Nie może oprzeć się uczuciu, że gdzieś już widziała lwicę, ale wierz Hatari, że niesą siostami. O wile bardziej jej wierzy niż wierzy Tevire. Narazie wolała uważać. Ale musiała się wreszcie dowiedzieć, jakiego jest pochodzenia. Wstała. Wbiła wzrok w brązową i zwróciła uwagę na świerzą ranę na karku. Jeśli Tevire znowu ją zawiedzie, to możliwe, że będzie miała takich o wiele więcej. Trzeba chronić Ndona. Każdy Złoziemiec musi być pilnowany.Gwałtowny ruch - kara. Już trochę się wyszkoliła, co do walk. I najdziwniejsze, że zaczęła to lubić. Ta adrealina i napięcie... No, ale nadal trzeba zdecydować co odpowiedzieć.* Dobze. To twój okres próbny. Możemy być przyjaciółkami, ale co do Ndona, nie ja decyduję o przyjęciu. Ok, choćmy pod ten baobab.
* Wyraźnie się ucieszyła. * No to ruszamy. * Spojrzała w oczy lwicy i ujrzała podejrzenie. * Och ... powiedziałam, że Lwoziemcy zasługują na śmierć, bo byłam zła, że mnie nie przyjęli. * Usiadła i wylizała kilka swoich ran, mocząc łapkę śliną i przemywając oko i ranę na karku. Po kilku minutach pielęgnacji spojrzała na obie lwice z uśmiechem, po czym wstała i dosłownie skoczyła, kierując się do miejsca zwanego Samotnym Baobabem. Po drodze przez myśl przemykały jej obrazy Lwoziemców, wyraźnie zaskoczonych i patrzących na jedną z martwych lwic, obrazy walki i płynącej krwi, kiedy kilka najpotężniejszych Złoziemców atakowało stado z Lwiej Ziemi, obrazy płaczących samic i rozpaczających młodych, obrazy zwycięztwa i życia w dobrobycie, obfitości z całych stadem, szanowana jako krewna nowych władców, którzy już niedługo zasiądą na tronie. *
// zt //
// zt //
UWAGA!!!
* I ona wiedziała, że coś knuje. Postanowiła dołączyć do kogoś żeby czuć się bezpieczniej.* Ej, chodźmy pod baobab, pewnie ktoś tam ciekawy jest, a potem się pomyśli co będziemy robić.
//zt//
//zt//
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2012, 17:16 przez Hatari, łącznie zmieniany 1 raz.
No to ruszamy! Z tego co pamiętam, tam jest Husari....
//zt//
//zt//
*Przyszedł tu od strony zachodu. Zapolować, nie jadł od dawna ale raczej przez lenistwo niż przez brak zwierzyny w okolicy. Wskoczył na wyschłe, karłowate drzewko aby łatwiej wypatrzyć potencjalną ofiarę.*
Multi Lazaretha :3
http://madkakerlaken.deviantart.com/
Dzięki ! :3
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Będę szczery - zamierzam zostać bestią!
Może BOGIEM? Kto wie?
Tuż za rogiem królestwo czeka mnie.
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
*Dziwnym trafem przechodził w okolicy. Jeszcze dziwniejszym zauważył skradającego się Siriusa* Polowanko sobie robisz?
//Coś dużo tych zbiegów okoliczności xD//
//Coś dużo tych zbiegów okoliczności xD//
Ano, zgłodniałem. *Powiedział nadal wypatrując zwierzyny.* A ciebie co tu sprowadza ? Spacer ?
//A zdarzają się
//
//A zdarzają się
//Multi Lazaretha :3
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
//Nom
//
Owszem, spaceruję sobie ot bez celu... widzisz stamtąd jakąś godną uwagi zdobycz? //I pytanie, czy mi chodzi o zwierzynę, czy lwicę (tudzież inną reprezentantkę rodzaju panthera)//
//Owszem, spaceruję sobie ot bez celu... widzisz stamtąd jakąś godną uwagi zdobycz? //I pytanie, czy mi chodzi o zwierzynę, czy lwicę (tudzież inną reprezentantkę rodzaju panthera)//
Cóż...tam dalej jest jakaś mniejsza grupa antylop...dziwne...jak dotąd nie widziałem żeby chodziły w tak małych stadkach. A jeśli chodzi ci o...hm...innego rodzaju zdobycz, to nie ma nic na horyzoncie.
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Widać mocno przetrzebiono ich populację, dlatego takie małe stada... Szkoda *powiedział Ib słysząc informację o braku alternatywnej "zdobyczy"*
Hm...z tego co wiem nie żyje tu aż tyle lwów, a tym bardziej gepardów i innych, żeby aż tak je powybijać. A hieny...widziałem je tylko w jednym miejscu i to dość daleko, zbyt daleko żeby zapuszczały się aż tutaj. Może...hm...w jednej z krain które odwiedziliśmy z siostrą wybuchła jakaś choroba która zabijała całe wielkie stada zwierząt...sądzisz że tu też mogłoby dojść do czegoś takiego ?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Albo zbliża się mocniejsza pora sucha niż zwykle... tak czy siak, wkrótce może się to kiepsko skończyć... Czekaj sam muszę to zobaczyć. *Gramoli się na drzewo*
*Zrobił mu więcej miejsca na pniu i przeskoczył na mniejszą gałąź.* Sam zobacz...nie więcej niż piętnaście sztuk, do tego są dość niemrawe. I jak okiem sięgnąć nigdzie więcej...niczego, zebr, antylop, gnu...chyba że przeniosły się gdzieś indziej.
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
*Przygląda się uważnie*... no tak... osz... nie jest dobrze... *Przygląda się uważnie okolicznym drzewom... wszystko jest suche* Niedługo będzie wojna o pożywienie coś czuję... bo takiej suszy jaka niedługo będzie... nie było od pokoleń...
//A mogłem nie opowiadać tych wszystkich sucharów... XD//
//A mogłem nie opowiadać tych wszystkich sucharów... XD//
// xD nie przesadzaj, ciesz się że ja swoich nie odpaliłem bo Lwia Ziemia wyglądałaby teraz jak początek Fallout'a 2 //
Zaraza, głód, wojna...*Piękne wyrazy - dodał w myślach wciągając ze świstem powietrze nozdrzami.* ..to jeszcze nic pewnego.
Zaraza, głód, wojna...*Piękne wyrazy - dodał w myślach wciągając ze świstem powietrze nozdrzami.* ..to jeszcze nic pewnego.
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Zobaczymy... ale coś czuję, że będę zmuszony walczyć z Wygnańcami, bo jedzenia nie starczy dla wszystkich, a nie zamierzam umierać z głodu na ich rzecz...
Zaczekaj z tymi planami...trzebaby jedną schwytać...i obserwować, albo tylko obserwować. Jeśli nagle ni z tego ni z owego padnie...to by znaczyło że rzeczywiście grozi nam katastrofa, na razie sprawa nie wygląda aż tak źle...
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Może BOGIEM? Kto wie?
Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!