Karty Postaci

Awatar użytkownika
Mvuto

Karty Postaci

Postautor: Mvuto » 14 maja 2012, 18:10

W tym temacie MUSIMY się przedstawić jeżeli chcemy pisać w RolePlay.
Przedstawienie postaci musi wyglądać tak:
1.Imię (postaci...)... czyli nick (na wypadek zmian łatwiej zachować porządek)
2.Stado to którego należy (do wyboru: Stado Ndona czyli Lwioziemcy, Złoziemcy)
3.Płeć postaci (jak postać ma płeć inną niż osoba nią pisząca proszę dać w nawiasie notkę w tej sprawie)
4.Krótki opis postaci (wygląd nie jest wymagany, jeśli avatar dobrze oddaje wygląd postaci, charakter i ewentualną notkę o przeszłości postaci można napisać bardzo krótko np: "Leniwy", ale wiadomo rozbudowane opisy miło się czyta).
5.Wiek (lwiątko/lwi nastolatek/dorosły)
6.Partner/Partnerka/Rodzina (wszelkie pokrewieństwa/miłości z innymi postaciami)
Obrazek
Avek by KujonekZombiVitri Obrazek

Multikonto Ibilisa... i Ibilisa II
Obrazek

Awatar użytkownika
Tevire

Re: Karty Postaci

Postautor: Tevire » 18 maja 2012, 18:44

1. Tevire
2. Złoziemcy
3. Samica
4. Mądra, odważna lwica, urodzona na pustyni. Kremowa samica o różowym nosku i jasnobłękitnych oczach. Sarai i Ombre doczekali się m. in. czterech lwiatek, najstarsze lwiątko miało brązową samiczkę, a ta z kolei kremową, która, po jakimś czasie przybyła na te ziemie.
5. Dorosła
6.
Sarai - prababka
Ombre - pradziadek
Changa - dziadek
Agnach - brat dziadka
Rafine - siostra dziadka
Enifari - siostra dziadka
Uzuri - babka
Irusu - siostra babki
Matka - Thama
Dalsi kuzyni - Sirius, Massai
Dalsze kuzynki - Narcyza, Hassira
Partner - Możliwe, że Kane xd
Ostatnio zmieniony 19 maja 2012, 19:57 przez Tevire, łącznie zmieniany 2 razy.
UWAGA!!!
JEŚLI SPOTKASZ KOGOŚ O NAZWIE "TEVIRE" ITP, NA FORACH INNYCH NIŻ LP I SLZ - TO NIE JA, TYLKO MOJA MŁODSZA SIOSTRA!!! ( XD )

Awatar użytkownika
Narcyza

Postautor: Narcyza » 19 maja 2012, 13:51

1.Imię:Narcyza.(Dla przyjaciół Cyzia)
2.Stado:Złoziemcy
3.Płeć:Samica
4.Wygląd postaci:Czarno biała lwica z turkusowymi oczami.Biało czarna grzywa opada jej na lewe oko.Jedno ucho ma białe,a drugie czarne.Ma białą łatkę na prawym oku.Nos ma kolor czarny.Na przedramieniu ma znamię w kształcie węża.Końcówka ogona jest czarna.
Charakter postaci:Jest lojalna wobec rodziny - gdyby choćby ją miała,złośliwa,wychowana na damę,czasami miła.To zależy od jej nastroju.Nienawidzi lwioziemców,lecz z czasem może się to zmienić...A zresztą dowiecie się.
5.(Młody)Dorosły.
6.Kuzynostwo:
-Kuzynka Hassira;
-Kuzynka Lorise;
-Kuzyn Sirius;
Wujostwo:
-Ciotka Morrigan;
-Wujek Javelessi.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, 17:03 przez Narcyza, łącznie zmieniany 1 raz.
Multi Seli.

Lineart - http://fc08.deviantart.net/fs71/i/2012/ ... 4vjhxm.jpg
Coloring by NarcyzaLP.deviantart.com

Awatar użytkownika
Hassira

Postautor: Hassira » 19 maja 2012, 16:57

Imię: Hassira
Stado: Złoziemcy (Ashgaan)
Wygląd postaci: Hassira jest lwicą bardzo postawną o mocnej budowie ciała. Charakteryzuje się naprawdę dużą siłą fizyczną, która w połączeniu z chytrym intelektem samicy, daje jej znaczną przewagę nad wrogami w walce. Sierść lwicy ma barwę szarą, na łapach przechodzącą w czerń z uwzględnieniem ciemniejszego podbrzusza i pyska. Hassira jest posiadaczką dużych, lazurowych ślepi, które poniekąd są dziedzictwem po przodkach (Shavire, Ombre). W przebiegłym spojrzeniu tych oczu widać zazwyczaj tylko przejmujący chłód i wrogość, powodujące u rozmówcy uczucie niepokoju, lęku i zagrożenia, dlatego też lwy w kontaktach z nią, niemalże zawsze unikają jej wzroku. Zgrabny nos samicy, jak i puszysta kita ogona są koloru smolistej czerni (praktycznie wszystko to widać na avatarze/sygnaturze).
Charakter: Samica w spadku po swych przodkach odziedziczyła nie tylko wygląd wizualny, ale także i wewnętrzny. Jednakowoż, na nieszczęście są to niemal same cechy negatywne. Hassira jest istotą bez wątpienia szatańską o demonicznym usposobieniu (a także uśmiechu). Obce jej są pojęcia ,,życzliwość", ,,litość" czy ,,bezinteresowna pomoc". Dla swych wrogów jest bezlitosna i okrutna. Otoczona subtelnym płaszczem perfidii, lubuje się w rozmaitych torturach. Ubóstwia zadawać ból i siać zamęt w akompaniamencie cierpienia i jęków swych ofiar. Niezwykle waleczna; mimo młodego wieku, doświadczenia w boju mógłby jej pozazdrościć niejeden dorosły. Wielce mściwa z niej bestia, raz zadanych krzywd, nikomu nie popuści. Dąży za wszelką cenę do wyznaczonego celu, dosłownie po trupach. Dla swoich korzyści potrafi przybrać maskę złudnej dobroci. Wtenczas, fałszywa słodycz ścieka z niej hektolitrami. We wnętrzu samicy bije mroczne serce obłudy i zakłamania, niedostępne dla nikogo. W kontaktach z nieznajomymi lwica jest opryskliwa i lodowata jak atmosfera na Syberii. Często używa złośliwości i ironicznych uwag. Do rodziny zachowuje dystans, raczej obojętna w konwersacji z nimi.
Rodzina:
Siostra - Lorise
Brat - Sirius
Matka - Morrigan
Ojciec - Javelessi
Kuzynostwo: Narcyza, Tevire, Massai

Sławni przodkowie:
Amare Hostis -praprapraprapradziad
Vesario Hostis - prapraprapradziad
Shavire - praprababka
Ombre - pradziad
Sarai - prababka
Kora - siostra praprababki (a nie wiem jak to nazwać,o.)
Lazareth - kuzyn praprababki (to też.)
Av i sygna:
Base: Savu0211 and whitetigerdelight
Kolor i postać: Moje
Multi Shav i Ombre
Obrazek

,,Dla sowieckiego żołnierza ucieczka z pola walki wymaga więcej odwagi niż stanięcie do niej!"
~J. Stalin

Awatar użytkownika
Sirius

Postautor: Sirius » 19 maja 2012, 19:34

1. Sirius
2. Złoziemcy
3. Samiec
4. Wygląd- Mocno czarne futro , biała grzywa z kilkoma czerwonymi pasmami, kilka czerwonych kępek futra na łapach, czerwona końcówka ogona. Z resztą - jest avatar.

Charakter i inne cechy- Inteligentny lew. Miły dla tych dla których chce być miły - i dla rodziny. Leniwy. Nienawidzi większości Lwioziemców. Lubi walczyć choć nie zawsze mu się chce. Nie znosi wysokich temperatur, lubi chłód i ciemność. Uwielbia polowania - zarówno na zwierzynę łowną jak i na Lwioziemców lub odstępców od stada. Ambitny - rządny władzy. Pomimo że lubi postawić na swoim to często ulega swojej starszej siostrze - Shavire. Lubi towarzystwo rodziny. Nie jest w prawdzie najsilniejszy ale nadrabia to zwinnością i umiejętnościami rozpoznawania przeciwnika po zachowaniu przed i w trakcie walki. Niezbyt ufny, często zachowuje jednak nieufność oraz większość uczuć do danej osoby wewnątrz żeby ktoś niepowołany nie poznał go - poznanie to pierwszy krok do zdobycia przewagi - według niego.

Przeszłość - urodził się wśród swego stada, kiedy trochę urósł uciekł na pustynie gdzie żył przez jakiś czas w samotności ucząc się samodzielnego życia. Nie wiadomo dokładnie gdzie zawędrował, kogo spotkał i co tam robił, nie lubi o tym wspominać jednak nie ze względu na to że czegoś się wstydzi - nie chce wyjawiać zbyt dużo sekretów swojego życia - a ten jest jednym z najpilniej strzeżonych. W końcu wrócił do swojego stada i tam już mieszka.
5. Lwi nastolatek
6. Siostry - Hassira i Lorise.
Kuzynka - Narcyza
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, 17:01 przez Sirius, łącznie zmieniany 1 raz.
Multi Lazaretha :3

http://madkakerlaken.deviantart.com/
Dzięki ! :3

Gdzie siekiery?!
Wyruszam po Królestwo!
Będę szczery - zamierzam zostać bestią!
Może BOGIEM? Kto wie?
Tuż za rogiem królestwo czeka mnie.

Awatar użytkownika
Hale

Postautor: Hale » 19 maja 2012, 20:40

1. Hale
2. Stado Ndona
3. Lwica
4. Lwica małych rozmiarów, szybka, zwinna, sprytna i inteligentna. Ma jasną sierść, a znakiem rozpoznawczym jest kolorowa grzywka i kolorowa końcówka ogona. Z pozoru nie ufna, jednak szybko popada w zaślepienie przy osobnika płci przeciwnej. Lubi strzelać fochy. Nie pawa miłością do Stada Ashgaan. Lubi skakać innym do gardła, ot tak, bez powodu, nie ważne z jakiego są stada.
5. Cierpi na wiekowe rozdwojenie jaźni.
6. Brat - Ibillis II
Chaos w czystej postaci.

Hale.

Av by Madame Carotte.

Awatar użytkownika
Ibilis II

Postautor: Ibilis II » 20 maja 2012, 07:51

1. Imię: Ibilis II
2. Przynależność: Stado Ndona
3. Płeć postaci: Samiec
4. Krótki opis postaci: Wygląd jak u wszystkich Ibów/Mvutów - czarna grzywa i pędzelek ogona, złote futro i blizna po trzech pazurach na prawym poliku //wiem powtarzam się//
Charakter: Niemal przeciwieństwo swej siostry - Niemal nikomu nie skacze do gardła (a resztę charakteru poznacie śledząc kolejne odcinki "S jak Sawanna" xd).
5. Wiek: Dorosły
6. Rodzina:
- Młodsza siostra Hale.
Obrazek
Avek by KujonekZombiVitri Obrazek

Multikonta: Ibilis I i Mvuto.
Obrazek

Zaren

Postautor: Zaren » 26 maja 2012, 18:38

1. Zaren
2. Stado Ndona
3. Lwica
4. Lwica o smukłej, nie za bardzo umięśnionej sylwetce, obdarzona taką to grzyweczką jak na avatarze. Sierść ciemnokremowa, miło na ten swój Zarenkowy sposób uśmiechnięta. Ocząt, usząt i noseczka nie muszę także opisywać, bo do podziwiania są na avatarze. Kita u ogona brązowa. Z charakteru przyjaźnie nastawiona, jest dość ciekawska, ale stara się to opanowywać, jako że nie chce wtrącać się za nadto w życie innych.W rozmowach uprzejma, ale z czasem może zacząć rzucać trafne nie zawsze przyjemne uwagi i rozbudzić drzemiącą w niej przekorność.
5. W czasie startu naszej nowej historii Zaren wkroczyła w etap dorosłości.
6. Utrzymuje, że rodziny nie ma i żyje sobie spokojnie w stadzie Ndona, zadowolając się członkami tego stada. Ale kto wie.. Może ma jakiegoś krewnego o którym nie chce mówić...? ;3

Ghali

Postautor: Ghali » 27 maja 2012, 13:14

1. Imię: Massai
2. Stado: Ashgaan
3. Płeć postaci: samiec (w rl jestem dziewczyną)
4. Krótki opis postaci: wredny dziad, wara od niego. Nieobliczalny, nie można mu ufać nawet, gdy ma przejściowe momenty spokoju. Nigdy nie wiadomo, kiedy wybuchnie.
5. Wiek: dorosły
6. Rodzina: spoza forum: Zuberi - ojciec, Dorea - matka; Narcyza - siostra, Lorise, Hassira i Sirius - kuzynostwo.

Sabiri

Postautor: Sabiri » 30 maja 2012, 15:54

1. Tamara :b
2.Złoziemcy
3.Samica
4.Jako kociak porzucona przez ojca,znalazł ją Sirius i wychowała się razem z nim,są dobrymi przyjaciółmi zawsze znajdą w sobie wsparcie. Lwica jest zadziorna,czasami ma niewyparzony jęzor,za kociaka często rozpoczynała bójki i pakowała się w kłopoty. Żółta lwica z niebieskimi ślepiami ( gdy jest zła świecą na czerwono ) i czarną grzywką. Furia : Nieobliczalna -gdy wpadnie w furię z jej futra unosi się niebieska aura,ma ogromne pazury ostre jak brzytwa i śnieżnobiałe kły.
5.Lwi nastolatek (młodsza)
6. Przybrana siostra Sirius'a :simbasmile:

Nasi

Postautor: Nasi » 04 cze 2012, 13:34

1. Imię : Nasi
2. Stado :Lwioziemcy ;)
3. Płeć : Samica
4. Opis :
Zwinna , zgrabna lwica o białym futrze. Na czole grzywka, która wciąż zasłania jej oczy. Kiedyś mieszkała na Złej Ziemi, lecz kiedy jej rodziców zabito uciekła na Lwią Ziemię. Zabawna, przyjazna, miła, wesoła i czarująca. Uwielbia przygody i dalekie podróże w nieznane. :)
5. Wiek : Dorosła
6. Nie znam swoich rodziców. Wiem tyle, że zginęli z łap nieznanego mi lwa. Miałam brata, lecz rozdzielono nas po śmierci rodziców. Nigdy go więcej nie zobaczyłam, ale marzę, że kiedyś właśnie on podejdzie do mnie i powie,, Nasi, to ja, twój brat " . :')

Awatar użytkownika
Lorise

Postautor: Lorise » 29 cze 2012, 16:34

1.Imię: Lorise
2.Stado: Złoziemcy (Ashgaan)
3.Płeć: Samica
4.Krótki opis postaci:
Wygląd: Lorise jest raczej niewielką lwicą o smukłej i dosyć niepozornej sylwetce. Przenikliwe oczy koloru zimnego srebra przysłania często przydługa, jasnobrązowa grzywka. Reszta jej futra jest koloru miodowo-złotego. Znakiem szczególnym lwicy jest brązowe znamię w kształcie kociej łapki, znajdujące się na lewym policzku. (Ogółem - wygląd taki, jak na avie.)
Charakter: Tym, którzy nie znają jej dobrze, ciężko jest odgadnąć jej nastrój. Zwykle milcząca, nie zabiera głosu bez potrzeby. Niemal nikt nie może liczyć na bezinteresowną pomoc z jej strony ani jakąkolwiek wyrozumiałość. Samica zwykle sprawia wrażenie opanowanej, jednak jej kamienna twarz nie powinna nikogo zwieść. Bywa mściwa i karze obcych nawet za niewielkie przewinienia względem niej lub jej bliskich. Kiedy ktoś zasłuży jej zdaniem na karę, niewielkie ma szanse, by uciec przed zemstą srebrnookiej. Związana jest bardzo ze swoim rodzeństwem i gotowa w każdej chwili stanąć w walce u ich boku. Bystra i ambitna. Choć nie jest bardzo porywcza, lubi rozliczać się ze swoim wrogami poprzez bezpośredni pojedynek. Nieprzyzwyczajona do porażki, zawsze wychodzi z założenia, że każde zwycięstwo należeć musi do niej. Próżno błagać ją o litość. Wyjątkową bezwzględnością wykazuje się wobec Lwioziemców, kierowana nienawiścią z bliżej nieokreślonych powodów. Należy do istot bardzo upartych, gotowych osiągnąć wyznaczony cel za niemal każdą jego cenę. Ponieważ Lorise jest dość sprytną lwicą, udaje jej się wychodzić zwykle z opresji cało. Idealnie opanowała sztukę kłamstwa, przez co nie jest osobą godną zaufania. Jednak o tym fakcie wiedzą jedynie nieliczni.
5.Wiek: młoda dorosła
6.Rodzina:
Siostra - Hassira
Brat - Sirius
Matka - Morrigan
Ojciec - Javelessi
Av by Laura-comics.
"Va'esse deireádh aep eigean..."

"When they face death they're all alike
No right or wrong, rich or poor,
No matter who they served before,
Good or bad - they're all the same,
Rest side by side now."

~Sabaton

Awatar użytkownika
Kane
Kontaktowanie:

Postautor: Kane » 13 lip 2012, 15:40

1.Imię: Kane
2.Stado: Złoziemcy(Ashgaan)
3.Płeć: Samiec
4.Krótki opis postaci:
Wygląd: Jak na awatarze. Grzywa brązowa, futro brązowe. Oczy brązowe :E (Wiem, powtarzam się ;/)
Charakter: Jest nieprzewidywalny. Raz może być dobry, a raz może być zły. Niezależnie jaka jest sytuacja, zawsze walczy do końca o swoje. Można rzec, że ma charakter waleczny. Gdy jest wściekły, potrafi pokazać pazury, a jego oczy stają się czerwone i walczy zaciekle z agresją. Może okazać litość, ale rzadko mu się to zdarza. Pała nienawiścią do Lwioziemców, choć kto wie? Może się to zmieni.
5. Wiek: Dorosły
6. Rodzina: Miał rodziców, lecz za dobrze ich nie znał. Większość życia przebywał sam.
Ulubiony Demon Diabła - Kane
Spoiler:

Awatar użytkownika
Mateso

Postautor: Mateso » 14 lip 2012, 18:57

1. Mateso
2. Lwioziemcy (Ndona)
3. Samiec
4. Wygląd - avaataar po praw...po lewej.
Charakter - Dobry, uprzejmy, szarmancki (co to znaczy...a, szczegół :3 ) , lubi towarzystwo, szczególnie lwic. Służy pomocą w każdej sprawie, lubi pomagać. Czasem od polowania woli poleżeć sobie w miłym cieniu i miłym towarzystwie.
5. Dorosły
6. -
Miziu miziu :la:

autor ava: http://darkfeather.deviantart.com/

Akane

Postautor: Akane » 16 lip 2012, 13:21

1. Imię: Akane Nie ma nic wspólnego z powyższym Kane
2. Stado: As.. Asgh.. no Złoziemcy
3. Płeć postaci: samica
4.Krótki opis postaci: Ciemna szata włosowa z kremowymi detalami tj. płatki uszu, pyszczek, końcówka kity ogona oraz łapy tuż przy pazurach. Ciemniejsza grzywka, opadająca niesfornie na prawe oko. Charakter wyjdzie w praniu.
5.Wiek: Młody dorosły ( na ludzkie ok. 18-19 lat. )
6.~~

Awatar użytkownika
Nasire

Postautor: Nasire » 19 lip 2012, 08:19

1. Imię : Nasire
2. Stado : Lwioziemcy
3. Płeć : Samiec
4. Wygląd i charakter : Zielonooki samiec o czarnej, aksamitnej i pachnącej kwiatami grzywie, złocistej sierści i szramach na pysku. Miły demon wojny. Skryty i tajemniczy. Ucieka przed przeszłością, w której pojawia się brązowa lwica.*
5. Wiek : Dorosły
6. Rodzina : Tymczasowy brak

* Tevire, moja zacna siostrzyczka z reala. ^^
Tevire to moja bardziej lub mniej zacna siostra - użyłem jej e - mailu do rejestracji.

Shayna

Postautor: Shayna » 09 sie 2012, 12:04

1.Imię: Shayna (Skrót Shay)
2.Stado: Ashgaan
3.Płeć: Samica
4.Wygląd: Jest kremowa lwica o zielonych oczach.Jej niebiesko - różowa grzywka opada jej na prawe oko.
5.Charakter: Mylny,ale przecież się dowiecie jak popiszecie ze mną Role Play II .
6.Wiek: Młoda dorosła.
7.Rodzina: Nie ma.

Awatar użytkownika
Mirembe
Zielarz

Postautor: Mirembe » 29 sie 2012, 16:35

1 Uzuri
2. LwioZiemcy
3. lwica
4. Jedyne co pamięta z dzieciństwa, to to, że nic nie pamięta. Wychowała się na drzewie Rafiki' ego, który powiedział jej że rodzice ją tam zostawili, ale potem uderzyli ją mocno w głowę, żeby nic nie pamiętała w razie wypadku, jakby chciała ich szukać. Spodziewa się, że to jej wygląd tak zniechęcił rodziców. Czarny pyszczek, ,,skarpetki " oraz grzywka kontrastują z białym tułowiem. Ma wściekle zielone oczy i to właśnie przez nie, nie udało się jej dołączyć do żadnego stada, bo lwy uważają że tymi oczami może hipnotyzować. Jest odważna i nigdy nie chce jej się spać, a poza tym świetnie poluje nawet w pojedynkę, ale jest wścibska i zazdrosna o pochodzenia.
5. Dorosła
6. Nikogo nie pamięta.
Lineart: Savu0211 i Whitetigerdelight
Kolory: Ja

Na RP jestem Mirembe. Ale gdy rozmawiasz ze mną na chacie - mów do mnie Uzu albo Uzuri.

And may the odds be ever in your favor!

TheKaltaa

Postautor: TheKaltaa » 01 wrz 2012, 05:20

1. Z całą pewnością nie jest osobą, która przebiera w imionach i zmienia je częściej niż skarpetki... no, człowiek skarpetki. Od urodzenia przedstawia się wszystkim mianem Kaltaa.

2. Stado Ndona, Lwioziemcy

3. Czy nie widzisz mojego lśniącego futra? Moich żywych oczu? I tych.. smukłych łap? Masz wątpliwości kim mogę być? Oczywiście że jestem samicą.

4. Cechy Wyglądu: Jak wygląda ta lwica? To duże, włochate i wyglądające jak zielone stworzenie. Sierść długa, gęsta i gładka. Zielone oczy ukazują gniew, który towarzyszy jej przez całe życie, lecz nie jest zła, mimo swego wyglądu. Uszy - jak u większości lwów, duże i równie włochate.
Cechy Charakteru:Emanująca Zmiennością Życia. W tych trzech, znaczących słowach można określić jej charakter. Z początku, jak przybyła do krainy pełnej lwów, była.. dziwna. Warcząca, ale potrafiąca być miłą. Zachowywała się równie dziwacznie. Raz to raz tamto. Małomówna, ale zdecydowana w swoich czynach. Później, po trzech, a może dwóch miesiącach wędrówki miała okazję porozmawiać z pewną lwicą. Była pogodna i skora do rozmów. Idealne przeciwieństwo, rzecz jasna w tamtej chwili, Kaltaa. Później było tylko gorzej. Puste, lekko zamglone oczy spoglądały z obojętnością na otaczający świat, zaś ogon poruszał się tylko podczas chodów, skoków. Mówiła niczym stara, doświadczona lwica. W jej mowach nie doszukałoby się jakiegokolwiek szczęścia, radości czy wesołości. Melancholijna, a czasem smętna włóczyła się tu i tam, swym wyglądałem zachwycając. Jednakże nie dostrzegała tego. Dopiero pewien lew zmienił jej życie. Ten jeden jedyny, możliwe, że na całe życie. Zmienił ją do tego stopnia, że niektórzy by jej nie poznali. Zrobiła się żywsza, energiczniejsza, a na jej pysku coraz częściej gościł uśmiech pełen szczęścia. Oczy, brązowe, wypełnione były iskierkami zadowolenia. Wszystko zaczynało się układać. Jednakże on wyruszył na polowanie. Już nie żywi nadziei, że jeszcze z niego, ten jedyny, powróci. Teraz szuka sobie nowej miłości, ale kto wie, czy ją znajdzie? Powtarzam: emanująca zmiennością życia.

Historia: Gdy się urodziłam, moje stado nie było już najmłodsze. Miałam młodszego brata - Ksedę. Byliśmy rozbrykanym rodzeństwem, lubiliśmy wszystkim dokuczać. Pewnego dnia, moje stado zostało zaatakowane. Moi rodzice zginęli, brat jednak nie. Gdy próbowałam go obronić, zostałam ciężko zraniona. Wrogie stado zabrało nas ze sobą. Potem zrzucili nas z nie najmniejszej góry. W połowie drogi zobaczyli, że Kseda krwawi i uciekli. Gdy spadliśmy, mój brat już nie żył. Krwawiącego wrzuciłam go do rzeki. Wiedziałam, że nie dam rady go uratować. Uciekłam i już nigdy nie wróciłam w te góry. Wróciłam jednak na pole bitwy, znalazłam na nim moich rodziców, rozszarpanych, krwawiących. Znów uciekłam, postanowiłam, że ucieknę z tamtych ziem. Jak postanowiłam, tak zrobiłam, biegłam prosto przed siebie. Wiedziałam, że wcześniej czy później znajdę swoje przeznaczenie. Trafiłam tutaj, na Lwią Ziemię.

5. Och, ten wasz głupi wiek. Czy przez to że ci go podam będziesz wiedział o mnie coś więcej?
No dobra, niech ci będzie, jestem dorosła.

6. Brak
Wiele razy cierpiałam, bo traciłam tych, których kochałam.
Dziś wiem, że nie można stracić tego, czego nie ma się na własność.

Awatar użytkownika
Hatari

Postautor: Hatari » 08 wrz 2012, 15:54

1. Hatari
2. Ndona
3. Lwica
4. Całe ciało ma szare, grzywkę białą, różowy nosek i śmieszne paski odchodzące z oczu i szyi. Jej głównym celem jest znalezienie jej starszej siostry, którą kiedyś porzucili rodzice. Zobaczyła ją w jednym stadzie, do którego zaraz się chciała przyłączyć. Uparta i zawsze chcąca powiedzieć swoje zdanie, ale jest świetną towarzyszką i wspaniałą przyjaciółką. Kiepsko poluje, żyje z tego co uda jej się wyżebrać. Wesoła i zabawna.
5. Dorosła.
6. Siostra (zaginiona) : Uzuri

Angani

Postautor: Angani » 13 wrz 2012, 16:19

1. Angani
2. Ahgaan
3. Lwica
4. Brązowa, z fiołkowymi oczami i niesforną grzywką.Łatwo zawiera przyjaźnie. Wesoła , umie rozczulić nawet najtwardsze serca. Wolała jednak być w ZłoZiemcach, ponieważ nie lubi zasad i ograniczeń. Walce ani słaba, ani silna, taka przeciętna, żeby sobie poradzić, ale nie lubi się bić. Urodziła się daleko, daleko stąd. Uciekła, kiedy była jeszcze nastolatką. Nie żałuje swojego wyboru, bo ojciec zrobił jej bliznę na oku, a matka budziła ją codziennie obrzucając kamieniami.
5. Młoda dorosła
6. -

Awatar użytkownika
HRR

Postautor: HRR » 15 wrz 2012, 15:27

Imię: Husari
Przynależność: samotnik
Wygląd: biała, masywnej budowy lwica z czerwonawo-brązową grzywką na lewą stronę i czerwonymi ślepiami.
Znaki szczególne: złota nausznica na lewym uszku i kolczyk z wisiorkiem na łańcuszku w lewym; fioletowe powieki; czarna pręga na końcu ogona.
Charakter: optymistka z poczuciem humoru; zboczeniec
Partner/Partnerka: każdy kto się nawinie >: D
Twórco ery, radziecki narodzie!
Wieki dadzą ci rangę bajeczną:
Epos - jakąś wszechludzką Bylinę,
Z Rewolucją, krasawicą wieczną,
Z wiecznie żywym herosem Stalinem.

Obrazek Obrazek

Husari (wygląd)

Mam zgodę na sędziowanie walk od Iba.

Awatar użytkownika
Lafaard
Były członek forum

Postautor: Lafaard » 16 wrz 2012, 22:57

Imię: Lafaard
Przynależność: Złoziemcy
Wygląd: Jak na avie. Dość dobrze zadbany przystojniak. Rozmiarów okazałych, ale nie muskularny. Typ wybiegany.
Znaki szczególne: brak
Charakter: Złośliwy, wyrachowany, tchórzliwy.
Partner/Partnerka: wątpię...
Fasten your seatbelt.

Multi Helbiego
Av dzięki uprzejmości:
http://madkakerlaken.deviantart.com/

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 06 paź 2012, 10:29

1.Imię: Camille
2.Stado: Lwioziemcy
3.Płeć postaci: zajrzyj pod ogon. Jasne, że to ona!
4.Krótki opis postaci:
Camille to istotka na pozór krucha oraz nieszkodliwa. Krótkie, miękkie i aksamitne futerko w kolorze żywego srebra, długa, kruczoczarna grzywka (która jest jej atutem) oraz fioletowe ślepka wyróżniają ją na tle beżowych, lwich istot. Na ogonie ma obręcz, złotą, nie wiadomo skąd się tam wzięła - ale sobie jest i już! Nie jest wybitnie rozbudowana, ale nie jest także tzw. patyczakiem. Podobno dość atrakcyjna, ale o tym cichosza!
Podobno nie jest głupia. Podobno jest całkiem sympatyczna oraz przyjazna, niemniej jednak są chwile, gdy nic nie jest takie oczywiste! Wygląda na to, że Camille pomimo rzeczywistego wieku uwięziona została w czasach dzieciństwa, może nieco zahaczając o wiek nastoletni. Najchętniej cały czas by się bawiła, jest niebywale infantylna - co jednak na ogół postrzegają w sposób pozytywny. Towarzyska, przebojowa oraz otwarta. Miał by krótki opis, to będzie krótki.
5.Wiek: Dorosła, taka młoda - dorosła. Gdyby była człowiekiem, właśnie rozpoczynałaby studia.
6.Partner/Partnerka/Rodzina: Sama. Ale kto wie, może kiedyś ów stan zmianie ulegnie?
Camille, wcześniej znana jako Kam
Ponadto do userki, prowadzącej Camille, należą jeszcze dwie postaci:

Asmodeusz oraz Enigma .

Jiwa

Postautor: Jiwa » 07 lis 2012, 16:08

1. Imię: Jiwa
2. Stado: Ndona
3. Płeć postaci: Samica
4. Krótki opis postaci:
Wygląd
Jiwa jest smukłą i dobrze umięśnioną lwicą, o brązowym, puszystym futerku, które na podbrzuszu robi się trochę jaśniejsze, zaś w środku uszu orzechowe. Frędzelek na końcu ogona jest kruczoczarny. Oczy jej są koloru bursztynowego. Dosyć spokojna z Jiwy jest lwica. Myśli roztropnie i zazwyczaj słucha się głosu rozsądku. Jest sympatyczna, oraz przyjazna. Stroni od walki i woli rozwiązania pokojowe, ale jeśli już dojdzie do rękoczynów to się nie cofnie przed niczym. Oprócz tego urodzona z niej optymistka i łowczyni.
Historia
Nie ma tu nad czym się rozpisywać. Urodziła się w stadzie Ndona, wychowała się w stadzie Ndona, żyje w stadzie Ndona i najprawdopodobniej umrze w stadzie Ndona.
5. Wiek: Dorosła
6. Partner/ Partnerka/ Rodzina: ---

Ghali

Postautor: Ghali » 28 lis 2012, 16:01

Imię: Chuki - Nienawiść.
Stado: Ashgaan
Płeć postaci: samiec
Krótki opis postaci:
Wygląd
Chuki jest rosłym lwem o smukłej, wręcz chudej sylwetce. Może i przez to nie należy do najsilniejszych, ale z pewnością dzięki swej budowie odznacza się niebywałą zwinnością. Ma krótkie, rude futro, które zarówno na przednich jak i tylnych kończynach jest o wiele dłuższe i przyjmuje kolor grzywy lwa - jest ono bowiem czarne. Grzywa zaczesana jest w tył, nie spada więc na jego szafirowe oczy. Wnętrze uszu, sierść pod ślepiami, brzuch i łapy są jaśniejsze od reszty ciała, zaś część nad oczyma ma kolor brązowy. Nos Chukiego jest typu złoziemskiego i ma czarny kolor.
Historia
Te ziemie nie są ojczyzną Chukiego. Właściwie, to lew ten wcale nie ma domu. Odkąd tylko pamięta znajduje się w stałym ruchu. Gdy był młody, matka musiała uciekać z nim i resztą jego nowonarodzonego rodzeństwa przed srogim władcą ziem, na których przyszli na świat. Niestety, tamtej panicznej ucieczki nie przeżyła trójka kociąt, czego lwica do końca życia nie potrafiła sobie wybaczyć. Potem też nie było spokojnie, bowiem samotna matka z dziecięciem płci męskiej nie są mile widziani przez samców. Historia ta nie jest zawiła i nie działo się w niej nic wartego szczególnej uwagi. Mając dwa lata, Chuki odstąpił od boku matki. Od tamtego momentu podróżował, by w końcu osiąść w Ashgaan.
Rodzina: na forum jej brak.

Barricade

Postautor: Barricade » 08 gru 2012, 18:08

1. Barricade (czyt. Barikade)
2. Stado Ashgaan
3. Samiec, Lew
4. Lew, który przeżył wiele, był przywódcą podczas wojny między bardzo dalekimi ziemiami, został wyrzucony ze stada za to, że obronił lwiątko przed śmiercią i zakochał się w Herze - córce króla nieznanych ziem, która i tak go nie chciała. Urodził się tutaj, na Złej Ziemi, jednak razem z rodziną musiał się stamtąd ewakuować, rodzice zginęli w bitwie na jednej z ziem, a nastoletni lew powędrował w świat, błąkał się po lasach i dolinach. Wreszcie został przyjęty do jakiegoś stada, którego nazwy nawet nie pamięta, tam właśnie przeżył wyżej wymienione sytuacje. Postanowił wrócić do swojej ojczyzny, na Złą Ziemię, i tak właśnie zrobił..
Charakter : Waleczny, odważny, pomocny, niewierny.
5. Dorosły.
6. Brak.

Awatar użytkownika
Akitsume

Postautor: Akitsume » 13 gru 2012, 21:23

1.Imię: Akitsume
2.Stado: Lwioziemcy
3.Płeć postaci: Samica
4.Opis: Avatar nie do końca oddaje kolorystykę, ponieważ czekam aktualnie na tablet, a jego brak lekko mnie ogranicza... więc tak, sierść Aki ma dość jasną, szarawo-kawową barwę. Jej grzywka jest lekka, srebrzysta, podobnie jak pędzelek na ogonie. Łapy im niżej, tym bardziej nabierają koloru rdzy. Oczy lwicy mają barwę złotawego bursztynu.
5.Charakter: Jest dość skryta i tajemnicza. Ma bardzo ograniczone zaufanie do tych, których ledwo zna. Na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie samotnika, ale lubi przebywać z innymi lwami. Czasem bywa zbyt szczera, ale to dlatego, że sama nienawidzi obłudy i zaszywania prawdy u innych.
6. Średni wiek... właściwie młoda dorosła.
7. Rodzina: Na razie brak :3

Shyeiro

Postautor: Shyeiro » 15 gru 2012, 22:27

Imię: Shyerio.
Stado: Ashgaan niech będzie.
Płeć postaci: Samiec.
Krótki opis postaci:
Wygląd-
Shey wraz z wiekiem nie stracił swego młodzieńczego wdzięku. Jest to średniej postury samiec, o czerwonej grzywie, jak i końcówce ogona, morskich oczach i ciemnym nosie. Sierść jest w odcieni ciemnego beżu, a podbrzusze jest tylko nieco jaśniejsze.
Historia-
Shyeiro narodził się daleko, nieopodal czterostronnej krainy, w której w późniejszych czasach się wychował. Kiedy jego przybrana matka odeszła, żył na własną rękę, żadko widywał się ze swoją siostrą, a częściej szlajał się z lwami, tak innymi niż on sam. Wkrótce jednak odszedł, zostawiając przeszłość za sobą, a sam chciał znaleźć miejsce, które i tym razem zatrzyma go na dłużej.
Charakter-
Shey jest na prawdę otwartym osobnikiem. Mówi to co myśli, kiedy chce. Ogólnie zawsze robi co che, układa wszystko pod siebie. Odważny? Zawsze. Uparty. Oczywiście. No ale słabości zawsze są. Jego? Piękne samice. A jak taka wpadnie mu w oko, to z jego strony, dostanie wszystko, co on jest zdolny jej zaoferować. A gdy ta jeszcze odwzajemni jego uczucie, będzie miała życie usłane różami.
Rodzina: Shyeira- siostra, acz jej nie ma na tym forum.

Ghali

Postautor: Ghali » 16 gru 2012, 13:25

Imię: Inigo.
Stado: Ndona
Płeć postaci: samiec
Krótki opis postaci:
Wygląd
Przeciętnej wielkości lew o jasnopopielatym futrze. Jaśniejsze od reszty ciała są oczywiście łapy, podbrzusze i sierść pod oczyma. Wnętrze uszu i futro nad okiem jest jasnobrązowe. Grzywa Inigo, majaca barwę bardzo głębokiego brązu (jest więc niemal czarna), opada lekko na jego oczy i zasłania prawą stronę jego mordy. Patrzy na świat zielonymi jak trafa oczyma. Nos jest kształtu "Lwioziemskiego" i ma ciemne zabarwienie.
Charakter
Trudno jest mi ten aspekt opisać, kiedy postać jeszcze nie jest rozwinięta. Wszystko okaże się w toku gry.
Rodzina: Akitsume - siostra.

Wróć do „Nasze Postacie”