.Wasze pomysły
Re: Wasze pomysły
Wiem.... za dużo Harrego i Zmierzchu.....Dobra ja się zgłaszam
.
.Użytkownik został zbanowany.
Żadnych leczeń, czy specjalnych mocy. Na jakiej niby podstawie miałbym wyłonić tylko trzy osoby, które dostaną taką moc? A na przewidywanie przyszłości nigdy nie dam zgody, bo:
1. Osoba A przewiduje, że osoba B coś zrobi.
2. Osoba B musi to zrobić, choć wcale nie chce. Albo: Osoba B tego nie zrobi i wówczas osoba A wychodzi na oszustkę/oszusta.
Jeżeli nie zauważyliście, to to forum miało przede wszystkim umożliwić wcielenie się we (w miarę) realnego lwa/lwicę. Duchy dodałem, by nawiązać do Króla Lwa, który (wraz z forum Stada Lwiej Ziemi) był inspiracją do stworzenia tego forum. Jeżeli chcecie się bawić w magię: od tego macie Psychozę, albo inne fora. Może i jest to zamykanie się na ożywiające forum pomysły, lecz składają je osoby (Tinn, Ajaja, Fey'a) które czasami (dawniej sporo częściej) piszą w sposób chaotyczny, bądź po prostu nieprzyjazny dla innych (choćby atak Ajaji na Asmodeusza z ucieczką w tym samym poście... nawet jeśli regulamin tego nie zabronił, to jest to działanie nie fair wobec innego gracza/graczki). I co? Wam mam nadać dodatkowe moce - coś co jak już ktoś wymęczy ma być raczej wyróżnieniem dla kogoś kto pisze w porządny, przejrzysty, zgodny z regulaminem i netykietą sposób? Raczej nie byłbym ku temu skłonny.
1. Osoba A przewiduje, że osoba B coś zrobi.
2. Osoba B musi to zrobić, choć wcale nie chce. Albo: Osoba B tego nie zrobi i wówczas osoba A wychodzi na oszustkę/oszusta.
Jeżeli nie zauważyliście, to to forum miało przede wszystkim umożliwić wcielenie się we (w miarę) realnego lwa/lwicę. Duchy dodałem, by nawiązać do Króla Lwa, który (wraz z forum Stada Lwiej Ziemi) był inspiracją do stworzenia tego forum. Jeżeli chcecie się bawić w magię: od tego macie Psychozę, albo inne fora. Może i jest to zamykanie się na ożywiające forum pomysły, lecz składają je osoby (Tinn, Ajaja, Fey'a) które czasami (dawniej sporo częściej) piszą w sposób chaotyczny, bądź po prostu nieprzyjazny dla innych (choćby atak Ajaji na Asmodeusza z ucieczką w tym samym poście... nawet jeśli regulamin tego nie zabronił, to jest to działanie nie fair wobec innego gracza/graczki). I co? Wam mam nadać dodatkowe moce - coś co jak już ktoś wymęczy ma być raczej wyróżnieniem dla kogoś kto pisze w porządny, przejrzysty, zgodny z regulaminem i netykietą sposób? Raczej nie byłbym ku temu skłonny.
To daj (jeśli się zgodzisz, a raczej nie) tym osobom które wcześniej pochwaliłeś na chacie. (Chyba Kora, Shavire i ktoś jeszcze)
Użytkownik został zbanowany.
Tylko, że te osoby o to nie proszą. Jakby poprosiły, to może bym to i przemyślał.
"Wyczuwam wielkie zaburzenia mocy..."
Pff... Święty Jan się znalazł.
A cóż to za irracjonalne koncepcje się tu pojawiły?
Objawienia, przemiany, wizje końca świata? Może jeszcze złe duchy chcecie wypędzać albo pozyskać dar języków?
Jeśli tak bardzo lubicie sobie prorokować, to spotkajcie się wspólnie w jakimś mieście, weźcie ze sobą Biblię, otwórzcie ją, wybierzcie jakąś część tekstu i przedstawcie ową, a najlepiej zróbcie to w jakimś miejscu publicznym. Wiecie jaką będziecie mieć frajdę? I jeszcze sławę zyskacie. Może nawet będą o was w "Teleexpressie" mówić.
Dobra, koniec drwin z mojej strony. We wszystkim zgadzam się z Ibem i święcie obstaję przy Jego zdaniu. To ma być w miarę normalne forum o lwach, a nie jakieś "Zmierzchy" czy "Harry Portiery". Tęsknicie za tym? To idźcie sobie do kina (akurat leci ostatnia część tego diabelstwa z 'Edłordem'), tudzież załóżcie własne forum o tym typie profesji.
Powiem jeszcze jedno, adwent ma na was, doprawdy dziwny wpływ.
Pff... Święty Jan się znalazł.
A cóż to za irracjonalne koncepcje się tu pojawiły?
Objawienia, przemiany, wizje końca świata? Może jeszcze złe duchy chcecie wypędzać albo pozyskać dar języków?
Jeśli tak bardzo lubicie sobie prorokować, to spotkajcie się wspólnie w jakimś mieście, weźcie ze sobą Biblię, otwórzcie ją, wybierzcie jakąś część tekstu i przedstawcie ową, a najlepiej zróbcie to w jakimś miejscu publicznym. Wiecie jaką będziecie mieć frajdę? I jeszcze sławę zyskacie. Może nawet będą o was w "Teleexpressie" mówić.
Dobra, koniec drwin z mojej strony. We wszystkim zgadzam się z Ibem i święcie obstaję przy Jego zdaniu. To ma być w miarę normalne forum o lwach, a nie jakieś "Zmierzchy" czy "Harry Portiery". Tęsknicie za tym? To idźcie sobie do kina (akurat leci ostatnia część tego diabelstwa z 'Edłordem'), tudzież załóżcie własne forum o tym typie profesji.
Powiem jeszcze jedno, adwent ma na was, doprawdy dziwny wpływ.
Ciemna strona mocy jest potężna!
Av:
lineart: by Savu0211 and whitetigerdelight
coloring: własny
sygnatura: By me
Multi: Hassira & Ombre
Av:
lineart: by Savu0211 and whitetigerdelight
coloring: własny
sygnatura: By me
Multi: Hassira & Ombre
łeee moim skromnym zdaniem takie 'ulepszanie' popsuło by jedynie klimat forum. ;3
sorry, wiem, że to było powiedziane, ale swe pięć groszy chciałam `wciść` !
sorry, wiem, że to było powiedziane, ale swe pięć groszy chciałam `wciść` !

Camille, wcześniej znana jako Kam
Ponadto do userki, prowadzącej Camille, należą jeszcze dwie postaci:
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
Hmm, przewidywanie przyszloci ? Ale fantazja poleciala xD O te jakies super moce to juz nic nie powiem
Kto to w ogóle wymyslil ? Powinien schowac sie w piwnicy 
//Ej ! Zmierzch jest fajny
Hory Portier nie do koca 
Kto to w ogóle wymyslil ? Powinien schowac sie w piwnicy 
//Ej ! Zmierzch jest fajny
Hory Portier nie do koca 
Z tym przewidywaniem przeszłości widzę to tak:
-Że osoba która chce mieć wróżbę musi na PW powiedzieć jaką jeśli już.
-Ten kto przewiduje przyszłość może się zapytać czy chce proponowaną wróżbę
Tak to widzę
Jak już 
Aha i Zmierzch też bardo lubię!
-Że osoba która chce mieć wróżbę musi na PW powiedzieć jaką jeśli już.
-Ten kto przewiduje przyszłość może się zapytać czy chce proponowaną wróżbę

Tak to widzę
Jak już 
Aha i Zmierzch też bardo lubię!
Kaso, proszę cię.To głupi pomysł (no chyba ,że ta owa osoba miałaby być adminem ,ale wątpię ,bo to też nie fer) jesteśmy w miarę NORMALNI.W razie potrzeby "duchy" może coś przewidzą ,ale ogółem to by było rządzenie (możliwe) czyimś życiem. Już nie próbuj tego mutować ,bo to bez sensu
Lepiej zamknijmy ten temat ,bo zaśmiecamy.
Lepiej zamknijmy ten temat ,bo zaśmiecamy.Avatar by Sulka
Expus może Twoje tłumaczenie (nie-admina) do nich dotrze
Zwłaszcza, że bardzo zwięźle ująłeś to co mam na myśli.
Zwłaszcza, że bardzo zwięźle ująłeś to co mam na myśli.-
Lima
No cóż, jak pewnie już zauważyliście forum jak by troche...przymarło, więc mam pewne pomysły, żeby choć troche nudniej nie było.
Więc tak:
1. Event (ja moge napisać scenariusz eventu, tylko musicie wybrać jedną z opcji albo podać własny pomysł)
a) Temat: Najdłuższa susza w historii sawanny i pustkowi. Działanie: Poszukiwanie źródła wody. Przynależnośc nie ma znaczenia.
b) Temat: Zaraza w dżungli. Działanie: Próba odnalezienia znachora. Przynależność: Wyzwoleńcy, ewentualnie tak że Lwoziemcy.
c) Własny pomysł na event.
Dobrze by było gdyby tak raz na 3 miesiące był event.
Do eventów potrzebny by był Mistrz Gry nadzorujący event.
2. Przynależność:
-Czy nie uważacie że jest troche za dużo wygnańców? Według mnie powinno być tak że wygnańcem można stać się tylko przez wygnanie. Przez przedstawienie postaci nie można dołączyć do Wygnańców.
Osobom które to przeczytały bardzo dziękuje
.
Więc tak:
1. Event (ja moge napisać scenariusz eventu, tylko musicie wybrać jedną z opcji albo podać własny pomysł)
a) Temat: Najdłuższa susza w historii sawanny i pustkowi. Działanie: Poszukiwanie źródła wody. Przynależnośc nie ma znaczenia.
b) Temat: Zaraza w dżungli. Działanie: Próba odnalezienia znachora. Przynależność: Wyzwoleńcy, ewentualnie tak że Lwoziemcy.
c) Własny pomysł na event.
Dobrze by było gdyby tak raz na 3 miesiące był event.
Do eventów potrzebny by był Mistrz Gry nadzorujący event.
2. Przynależność:
-Czy nie uważacie że jest troche za dużo wygnańców? Według mnie powinno być tak że wygnańcem można stać się tylko przez wygnanie. Przez przedstawienie postaci nie można dołączyć do Wygnańców.
Osobom które to przeczytały bardzo dziękuje
.Re: Wasze pomysły
Co do 1, to nawet na SLZ średnio mi wychodzi (brak czasu) event organizowany przeze mnie. Jeśli inny admin/mod się tym zajmie, to ok.
Ad 2: Masz rację, za dużo jest Wygnańców, trzeba nas jakoś ograniczyć. (Co zaraz zrobię.)
Ad 2: Masz rację, za dużo jest Wygnańców, trzeba nas jakoś ograniczyć. (Co zaraz zrobię.)
Mogłabym się podjąć poprowadzenia eventu, posty podobno piszę nienaganne, mam masę pomysłów na minutę, prowadziłam niejeden event i nikt się nawet nie skarżył XD
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
W takim razie: Cam prowadzisz event, masz wolną łapę.Re: Wasze pomysły
tylko... trzeba jakoś nakręcić użytkowników, aby wzięli udział, bowiem mało kto zagląda i się ostatnio udziela. Ale moja w tym głowa, coby ludzi i lwów zaciekawić ;3
dziękuję, Mvuto!
dziękuję, Mvuto!
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
Mam następujący pomysł (proszę o opinie):
W ciągu miesiąca lub dwóch zakończyć aktualnie trwającą przygodę - niech będzie ostateczna bitwa i Wygnańcy/Lwioziemcy na stałe wygrają. Następnie zamknąć wszystkie konta i przemianować na np. "Mvuto (dawny)".
Następnie założyć nowe (choćby o tych samych nickach), lecz akcja działaby się 2-3 pokolenia później... kolejny problem -> nic się nie nauczyliśmy z historii -> kolejni wygnańcy i Lwioziemcy (lub inny podobny podział) plus jakaś kryjąca się za tym (w miarę logiczna) fabuła (wyjaśniająca czemu do tego doszło).
Można by było być swoim potomkiem nazwanym na swoją cześć, lub zupełnie nowym lwem/lwicą.
Przejście z jednej... epoki do drugiej mogłoby zostać wyjaśnione w evencie Cam, jeśli zgodziłaby się to w nim wyjaśnić.
Co sądzicie o moim pomyśle?
W ciągu miesiąca lub dwóch zakończyć aktualnie trwającą przygodę - niech będzie ostateczna bitwa i Wygnańcy/Lwioziemcy na stałe wygrają. Następnie zamknąć wszystkie konta i przemianować na np. "Mvuto (dawny)".
Następnie założyć nowe (choćby o tych samych nickach), lecz akcja działaby się 2-3 pokolenia później... kolejny problem -> nic się nie nauczyliśmy z historii -> kolejni wygnańcy i Lwioziemcy (lub inny podobny podział) plus jakaś kryjąca się za tym (w miarę logiczna) fabuła (wyjaśniająca czemu do tego doszło).
Można by było być swoim potomkiem nazwanym na swoją cześć, lub zupełnie nowym lwem/lwicą.
Przejście z jednej... epoki do drugiej mogłoby zostać wyjaśnione w evencie Cam, jeśli zgodziłaby się to w nim wyjaśnić.
Co sądzicie o moim pomyśle?
Jestem raczej za...wreszcie by się wydarzyło coś świeżego. Ale wyzwoleńcy mam rozumieć by zostali? Hm...no i taka całkowita anihilacja..może zostawić by jakiegoś dziadka/babcię : D jako czyjeś multi.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Jestem za... ale przemianować tylko tych co udzielają się w fabule. 
Mnie proszę zostawić jakim jestem

Mnie proszę zostawić jakim jestem

Jestem całkowicie i bezsprzecznie za.
Jestem za tym by zrobić to wcześniej. Zdecydowanie wcześniej. Bo się mało dzieje i tak, ja osobiście w ogóle nie wiem co się tu dzieje. Jestem za rozegraniem tego wszystkich w czasie najbliższego tygodnia.
Chaos w czystej postaci.
Hale.
Av by Madame Carotte.
Hale.
Av by Madame Carotte.
W sumie, to teraz czekamy, aż się Aria odezwie... jak chcesz popchnąć akcję (szybciej) do przodu, to niech Twa postać nas zacznie popędzać z atakiem (królowej posłuchamy xD)
Jak ja nawet nie wiem w jakim temacie i jaka królowa XD
Chaos w czystej postaci.
Hale.
Av by Madame Carotte.
Hale.
Av by Madame Carotte.
No... eks-królowa XD
Ale lud (Wygnańcy) za Tobą pójdzie.
Zbieramy się nad Rzeką na granicy z zamiarem zwiadu na LZ... ale jak każesz wykonać atak... to będzie atak. XD
Ale lud (Wygnańcy) za Tobą pójdzie.
Zbieramy się nad Rzeką na granicy z zamiarem zwiadu na LZ... ale jak każesz wykonać atak... to będzie atak. XD
Zgodziłabym się!
Ps. napiszę do Ciebie za moment wiadomość, dotyczącą propozycji Limy ;D
Ps. napiszę do Ciebie za moment wiadomość, dotyczącą propozycji Limy ;D
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
Strasznie głupie te nasze pokolenia jak się nic nie uczą. Ale możemy zrobić jakiegoś zdrajcę króla albo.. albo nie. To przereklamowane. Niech każdy zgłasza jakiś fajny ciekawy pomysł na podział.
Może po prostu zupełnie obce stado, które tu przybyło... i rości sobie pretensje do tronu (któryś potomek z bocznej lini) i chce ukatrupić aktualnie panującego/cą króla/królową (jednak tym razem rządzący jest myślący, poddani są mu wierni prawo naprawiono, a Ci nowo-przybyli są źli) XD
a prawie udało mi się przejąć władzę nad Wyzwoleńcami ... xD
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .