Re: Rzeka na granicy
Re: Re: Rzeka na granicy
Nie wiedziałem, że masz brata... Masz?
Możliwe. Jeśli chcesz jeszcze to leży na tamtym kamieniu. *Przeciągnął się*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Nie mam brata. *rzuciła z naciskiem na "nie"* Mam siostrę... i kiedyś dawno temu miałam drugą siostrę Mikę. Ale ona nie żyje. A brata... *zmarszczyła brwi. Niczym klatka filmowa zobaczyła jasne słońce, znajomą jaskinię. Rozległ się radosny śmiech i nad małą Korą pojawiły się dwa znajome pyszczki sióstr. Widziała chwilę, gdy razem biegły nad wodopój. A obok było coś jeszcze... tyle że w pamięci było zastąpione ciemną plamą* Brata bym chyba zapamietała... *mruknęła do siebie*
Hm? To w takim razie ty też skosztuj tego, może na ciebie zadziała.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Nie spróbję tego. *zmarszczyła brwi* Nie będę brać żadnych podejrzanych ziół. Nit.. Tarabu ma po prostu po tym zielsku omamy, dlatego plecie większe bzdury niż zazwyczaj.
Jeśli teraz ma omamy to znaczy że jak przestanie to sobie przypomni. Czyli to jednak może na niego działać.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
-Co niby powiedziałem? Powiedziałem Korciu...! Tak mi się wydaje... ale po co ja to zdrabniałem?
*spojrzał się na Laza* -Co ty mi zrobiłeś!?
*spojrzał się na Laza* -Co ty mi zrobiłeś!?
Cisza. Chciej tu komuś pomóc to...spróbuj sobie coś przypomnieć. Jeśli nie możesz, poczekaj, możesz mieć jeszcze halucynacje.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*westchnęła ciężko i ze złością. Temat powiązań krwi był dla nie bardzo drażliwy. Zręcznie wysunęła się z łap Mvuto i już kroczyła w stronę Tarabu* Możemy pomówić na osbności? *spytała, choć brzmiało to taj jakby wcale nie miała na to ochoty*
*zdziwił się na jej reakcję*
-Nie jestem pewien czy to dobra myśl w tej chwili... dopiero napiłem się czegoś, co może wywołać halucynacje. Nie wiem jak mogę się zachować.
*kątem oka zauważył coś dziwnego u Laza*
-Twój nos rośnie... PUCHNIE!
-Nie jestem pewien czy to dobra myśl w tej chwili... dopiero napiłem się czegoś, co może wywołać halucynacje. Nie wiem jak mogę się zachować.
*kątem oka zauważył coś dziwnego u Laza*
-Twój nos rośnie... PUCHNIE!
Doprawdy? Cóż, może zasłoni mój paskudny pysk. *Odszedł od Kory i Tarabu żeby mogli porozmawiać*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Słuchaj uważnie. *strała się mówić wyraźnie i powoli jakby rozmawiała z kimś niezrównoażonym* Kiedyś Ci to mówiłam. Masz na imię Nitrol. Nie znam Twojej przeszłości ale byłeś kiedyś przywódcą Wygnańców.Spotkaliśmy się przypadkowo, bo ja i moja siostra Shavire dawno temu przyłączyłyśmy się do Wygnańców. Stąd się znamy. Tak to jesteśmy sobie zupełnie obcy. *zaakcentowała ostatnie dwa słowa jakby sama chciała w nie uwierzyć*
*Podszedł do Laza* Coś Ty mu podał?
Różę Pamięci. Jedyną osobą którą ta roślina może zabić jest lew który włoży go sobie do nosa i przestanie oddychać albo napakuje sobie tego tyle że się zadławi.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Bo jak widzę jego reakcje, to zaczynam się zastanawiać, //czy tego Rafiki nie dosypał Kiarze i Kovu
// czy wszystko z nim w porządku...
// czy wszystko z nim w porządku...Re: Re: Rzeka na granicy
*Stał i patrzył się na nią jakby nie zrozumiał*
-Nie... to nie jest prawda. Szafcia nigdy by nie dołączyła do wygnańców! Ona przecież ich nie lubiła!
*W międzyczasie starał się odgonić łapą urojoną pszczołę.*
-Nie... to nie jest prawda. Szafcia nigdy by nie dołączyła do wygnańców! Ona przecież ich nie lubiła!
*W międzyczasie starał się odgonić łapą urojoną pszczołę.*
Taak? Mogę ci podać takie grzyby po których przez tydzień odwiedzisz cały świat, a może i więcej...właściwie to kto wie co tam zobaczysz, ale uwierz mi że przy tym dziwne zachowanie Tarabu można uznać za w pełni normalne.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Wiesz... ja podziękuję chyba... nie chcę skończyć jak jakiś wariat.Re: Rzeka na granicy
Przestań o niej mówić jak o lwiątku. *burknęła, widząc że z Nitrolem coraz gorzej* Wygnańcy byli lepsi niż Lwioziemcy. Wyobraź sobie, że to piątka Lwioziemców zabiła w walce nszych rodziców.. a potem. potem nszą siostrę Mikę. Przypomnij sobie, Shavire opowiadała Ci o tym gdy prosiłyśmy i przyjęcie.
-Sześciu *poprawił Korę, jednak w tej chwili bardziej zainteresowany był czerwonymi chmurami.*
-Nie pamiętam żebym należał do jakiegoś stada!
-Nie pamiętam żebym należał do jakiegoś stada!
*zmarszczyła brwi* Ja pamiętam pięciu. Z resztą nie było Cię tam, co możesz o tym wiedzieć! Jesteś obcy! Nic nie wiesz o mojej matce. Ani o moim ojcu! Ani o tamtych chwilach z moimi siostrami! Nawet nie wiesz co się wtedy działo, gdy ci obrzydliwi Lwioziemcy przybyli do naszej jaskini! *wyrzuciła z wściekłością* Więc jeśli ośmielisz się nazywać moim bratem, członkiem mojej rodziny to wpakuję ci pazury w brzuch!
-Śmiało, w końcu tym razem Szafirek cię nie odciągnie tak jak zrobiła to dawno temu...
*Mówił do Kory i słuchał jej, jednak wzrok cały czas miał skierowany ku niebu.*
-Potrójna tęcza!
*Mówił do Kory i słuchał jej, jednak wzrok cały czas miał skierowany ku niebu.*
-Potrójna tęcza!
*gapiła się na niego jak na wariata. No tak. Oszalał. Po co ma wrzeszczeć do szaleńca jeśli i tak to nic nie da. Westchnęła ze zrezygnowaniem i odwróciła się by pójść do pozostałych*
Cóż... ciekawie musi wyglądać świat z jego perspektywy 
Na moje oko halucynacje już tracą na intensywności.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
-Nigdzie nie idziesz...!
*Skoczył na Korę*
-...leżysz siostro! Czekamy na Szafirka!
*Skoczył na Korę*
-...leżysz siostro! Czekamy na Szafirka!
Uuuu...jak myślisz ile dajesz mu jeszcze czasu życia? *Mruknął do Mvuta na widok zachowania Tarabu*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Cóż... albo dwie minuty... albo bardzo długie życie... o ile okaże się jej bratem...
*Starał się zablokować jej łapy... wręcz to głównie łapy jej przygniatał, bo właśnie one były jej największym atutem.*
-Spróbuj coś mi zrobić... a Shav dowie się kto zjadł wtedy tę zebrę, która miała być na jej urodziny!
*Nie była to najgroźniejsza z gróźb, ale miał nadzieję, że zadziała choć chwilę - aż Laz zorientuje się, że warto byłoby podać jej trochę tego specyfiku, choćby na siłę.*
-Spróbuj coś mi zrobić... a Shav dowie się kto zjadł wtedy tę zebrę, która miała być na jej urodziny!
*Nie była to najgroźniejsza z gróźb, ale miał nadzieję, że zadziała choć chwilę - aż Laz zorientuje się, że warto byłoby podać jej trochę tego specyfiku, choćby na siłę.*
* Potrząsnęła z niedowierzaniem łbem. Co się tu kurka wodna wyprawia? Czy to oni ześwirowali, czy to może ona ma omamy? Lwica stała przez chwilę jak sparaliżowana, ze zwątpieniem obserwując poczynania obu lwów. W końcu postanowiła zakończyć tę żenującą scenkę*.
- Dość!
* Ryknęła, wystrzeliwszy zwinnie w kierunku siostry i 'brata', skacząc na tego ostatniego i przyszpilając go do ziemi*.
- Dość!
* Ryknęła, wystrzeliwszy zwinnie w kierunku siostry i 'brata', skacząc na tego ostatniego i przyszpilając go do ziemi*.
Ciemna strona mocy jest potężna!
Av:
lineart: by Savu0211 and whitetigerdelight
coloring: własny
sygnatura: By me
Multi: Hassira & Ombre
Av:
lineart: by Savu0211 and whitetigerdelight
coloring: własny
sygnatura: By me
Multi: Hassira & Ombre