Opuszczona Jaskinia Za Wodospadem

Terytorium Wyzwoleńców, dżungla z Hakuny Mataty.
Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Opuszczona Jaskinia Za Wodospadem

Postautor: Camille » 16 sty 2012, 21:19

Za wodną kurtyną jednego z większych wodospadów (tak przecież licznie tu występujących) znajduje się ukryta, opuszczona jaskinia. Camille uwielbia tam przebywać, czasem nawet zdarzy się, iż odważy się zaryzykować stwierdzeniem, iż oto jej dom. Póki co tylko ona zna dojście do tego miejsca, ale kto wie, może kiedyś podzieli się z Tobą drogą do swego azylu? Młoda lwica spędza tu samotne noce, nudne popołudnia i czasem leniwe poranki.

*Przybiegła w to miejsce, mocno poddenerwowana. Niemalże od razu przeskoczyła przez spad wody, nie przejmując się mokrymi kroplami, które oto powodowały teraz ścisłe przyleganie zimnego futra do ciała. Rzuciła się pyskiem na skóry dawnych ofiar, wypłakując weń oczęta. Miała już pełen obraz w głowie, Matowi będzie się z tego ciężko wygrzebać ... *
- A mogłam posłuchać ciotki, mogłam... Przecież ktoś, kto od początku zgrywa casanovę nie zmieni się ot tak, nagle, z dnia na dzień. Jak mogłam być tak naiwną? *wyrzucała samej sobie, niezbyt wyraźnie, wszakże mordka jej ciasno przylegała go skóry, powodując zniekształcenie poszczególnych słów, zdań, zwrotów...*
Camille, wcześniej znana jako Kam
Ponadto do userki, prowadzącej Camille, należą jeszcze dwie postaci:

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mateso

Re: Opuszczona Jaskinia Za Wodospadem

Postautor: Mateso » 16 sty 2012, 22:35

*Stanął na kamieniu za wodospadem, od strony jeziorka. Nie chciał wchodzić. Nie chciał iść za nią, skoro mu nie wierzyła...jednak poszedł, i nie wiedział co ma dalej robić.*
Miziu miziu :la:

autor ava: http://darkfeather.deviantart.com/

Vita

Postautor: Vita » 18 sty 2012, 19:34

*Szła sobie między wodospadami, szukając miejsca na odpoczynek. Chwilę później spostrzegła jaskinię...*

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 19 sty 2012, 19:04

*Wyczuła jego obecność. Intuicja podpowiadała, że siedzi przed jaskinią. Chwyciła czarne kosmyki w łapki i wykręciła z nich spore ilości wody, podłapane na skutek przedzierania się przez wodospad. Nie zareagowała. Chciała ochłonąć. Poza tym ciekawa była, czy facet odważy się wyjaśnić, czy raczej zrezygnowany odejdzie *

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mateso

Postautor: Mateso » 19 sty 2012, 19:08

Cam...*Powiedział przebijając głowę na drugą stronę wodospadu, gdzie była lwica. Zmoczona grzywa opadła na oczy zasłaniając widok.* Cam, jesteś tu? *Woda zalała mu nos więc nie czuł jej zapachu. Wkroczył do jaskini nadal nieco niepewny i mokry. Położył się obok Cam, nadal nie orientując się gdzie ona jest.* Cam, możesz mi nie wierzyć, ale ja na prawdę byłem sam. Obiecałem że poza tobą w moim żywocie nie będzie żadnej innej lwicy, i słowa dotrzymam. *Powiedział będąc w całkowitym przekonaniu że lwica mu nie uwierzy a jemu pozostanie już tylko jedno.*

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 19 sty 2012, 19:09

*A ta, na pytanie o jej położenie, pacnęła go jedynie łapą w ramię - nie mocno, rzecz jasna, sprawny narzeczony się przyda, czyż nie? *
- Tyle czasu? Sam? *rzuciła z pewną dozą niedowierzania*

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mateso

Postautor: Mateso » 19 sty 2012, 19:12

*Otrzepał się z wody przez co jego grzywa zmieniła się w afro* Sam. *Powiedział z poważną miną* Przysięgam na wszystko co dla mnie święte że nie zdradziłbym mojej ukochanej Cami. *Zaczął gładzić futro łapami żeby wróciło do poprzedniego stanu* Kocham cię, nie zrobiłbym ci czegoś takiego.

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 19 sty 2012, 19:14

- Wiesz, każdy tak mówi. *rzuciła beznamiętnie, wzruszając przy tym wymownie barkami. Przetarła łapą pyszczek, po czym ustawiła ją twardo na ziemi, tuż obok trzech pozostałych. Oplotła ogonem tylną, prawą kończynę, tuż u samych palców koniec ogona umieszczając*
- Dlaczego zatem miałabym Ci wierzyć? A nawet jeśli... *urwała, po czym westchnęła ciężko*
- Dlaczego nic mi nie powiedziałeś... Nie pomyślałeś, że mogę się zwyczajnie o Ciebie martwić? *rzuciła z niemałym już wyrzutem, marszcząc wyniośle czoło, gniewnie ściągając brwi*

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mateso

Postautor: Mateso » 19 sty 2012, 19:20

*W myślach strzelił facepalma że od razu nie powiedział jej żeby się nie martwiła i że wróci.* Wybacz...muszę się jeszcze trochę nauczyć o partnerstwie, to właściwie mój pierwszy i ostatni związek, nie pomyślałem że będziesz się martwić. Następnym razem nie będę wychodził nigdzie na dłużej niż godzinę, i będę ci o wszystkim mówił. *Podszedł do niej nadal z afro-grzywą* Wróć do mnie, naprawdę byłem sam. Fakt że trochę się tam zasiedziałem..."kurde, mogłem sobie darować tą drzemkę..."...ale naprawdę byłem sam...wróć do mnie bo inaczej z wariuję i zejdę z rozpaczy. Nic nie będę już robił bez twojej zgody, proooooooooszę.

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 19 sty 2012, 19:24

- Wróć? *powtórzyła za samcem niczym jakie echo*
- A to ja gdziekolwiek odeszłam? Przecież... kłótnie i nieporozumienia się zdarzają, ale... nie są powodem do zerwania... *wymamrotała, nieco zdezorientowana, po czym w sposób niezwykle uroczy podrapała się po łbie. Nie wyglądała już tak srogo, mina jej uległa bowiem radykalnej zmianie: zmieszanie, zaskoczenie i dziwna radość przeplatały się, wyginając rysy lwicy w sposób nieco komiczny, jakby w krzywym zwierciadle*
- Poza tym nie chcę, aby tak było, nie chcę, żebyś mi się spowiadał czy coś, nie chcę Cię kontrolować. *podeszła do lwa i jakby nigdy nic wtuliła się w niego, opierając głowę na jego barku*
- Martwiłam się, to wszystko... Po prostu, jak zamierzasz zniknąć na tak długo, daj znać...

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mateso

Postautor: Mateso » 19 sty 2012, 19:26

*Trochę zaskoczony wyksztusił* ...Nie będę już znikał. *Delikatnie przytulił lwicę* Przepraszam Cam. *Uśmiechnął się lekko*

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 19 sty 2012, 19:33

*pogładziła delikatnie jego ciało i, nieco zalotnie, oplotła ogonem jego ogon*
- Zapomnijmy o tym. Ale gwarantuję Ci, że kiedy to się powtórzy - przypomnę sobie wszystkie Twe winy, a wtedy biada Ci *rzuciła, co zabrzmiało nieco jakoby groźba. W myślach przeklinała siebie za swą naiwność, za to, iż mu tak ślepo wierzy i, co najgorsze, nie potrafi nawet się nań gniewać*

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mateso

Postautor: Mateso » 19 sty 2012, 19:35

*Pogłaskał ją powoli po grzywce, rozejrzał się po jaskini* Ładnie tu, prawda? *Polizał ją po policzku* Cieszę się że już po wszystkim, przez chwilę przestraszyłem się że przez coś takiego cię stracę, wiesz?

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 19 sty 2012, 19:55

- Nie jestem rozwydrzonym dzieckiem, nie zawsze jest tak, jakbym chciała. *rzuciła rezolutnie, przerywając uścisk, a co! Z gracją wskoczyła na całkiem wysoko położoną półkę skalną, kładąc się nań wygodnie*
- Ładnie. *potwierdziła*

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mateso

Postautor: Mateso » 19 sty 2012, 20:32

*Pokręcił z uśmiechem głową po czym położył się tuż pod półką skalną na której leżała lwica zwinąwszy się szczelnie w kłębek. Zamknął oczy.*

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 20 sty 2012, 19:33

*westchnęła bezgłośnie. Gonitwa myśli ogarnęła jej łepetynę*

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mateso

Postautor: Mateso » 20 sty 2012, 20:34

*Przewrócił się na bok, otworzył jedno oko którym spojrzał w górę, w kierunku lwicy.* O czym rozmyślasz?

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 21 sty 2012, 15:39

*Uniosła delikatnie i nieznacznie łepetynę*
- O niczym ważnym, Mat. O niczym ważnym... *powiedziała spokojnie, na powrót kładąc łepetynę.*

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mateso

Postautor: Mateso » 21 sty 2012, 15:44

Mhm...*Uznawszy że lwica nie chce mu tego powiedzieć, znów zamknął oczy.* Wiesz...zgłodniałem. Chyba pójdę szybko coś upolować, chciałabyś coś? Zebrę, antylopę, dik-dika?

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 21 sty 2012, 15:56

- Gerenuka bym zjadła. *powiedziała spokojnie, kiedy dotarło do niej, że w sumie też nic dawno nie jadła. Zeskoczyła z półki, po czym przeciągnęła solidnie, jak to kotowate mają w zwyczaju*
- Chodźmy więc. *zakomenderowała, ruszając nieśpiesznie przez wodospad, mocząc na powrót grzywkę... Taaa, zawsze są wady i zalety przebywania w takim miejscu... *

//zt . Sawanna na Dżungli //

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mateso

Postautor: Mateso » 21 sty 2012, 15:58

//hm...może ta ogólna? :3 jak ci bardziej pasuje //
*Poszedł za lwicą skacząc z kamienia na kamień.*
//zt//