Cienista Dolina
Re: Cienista Dolina
*Zaczął ćwiczyć defiladowy krok spacerując od jakiegoś drzewa do jakiegoś kamienia*
* Uśmiechnęła się cierpko, spoglądając ku łażącemu idiotycznie, jak na warcie, lwu*.
- Bardzo dobrze, Mvuto.
- Jeszcze parę miesięcy takiego chodzenia, a może uda Ci się zbić wagę Lwioziemca.
* Język jej ociekał dziś złośliwością. Nie chcąc, aby cenny jad przepadł daremnie, musiała nim w kogoś napluć*.
- Bardzo dobrze, Mvuto.
- Jeszcze parę miesięcy takiego chodzenia, a może uda Ci się zbić wagę Lwioziemca.
* Język jej ociekał dziś złośliwością. Nie chcąc, aby cenny jad przepadł daremnie, musiała nim w kogoś napluć*.
Ciemna strona mocy jest potężna!
Av:
lineart: by Savu0211 and whitetigerdelight
coloring: własny
sygnatura: By me
Multi: Hassira & Ombre
Av:
*Puścił mimo uszu uwagę... choć dyskretnie zerknął na własny brzuch...*
* Zachichotała z rozbrajającym rozbawieniem, po czym wróciła do poprzedniej czynności, czyli obijania się w pozycji leżącej*.
Ciemna strona mocy jest potężna!
Av:
Av:
*ziewając z nudów podniósł swe zacne cielsko i ruszył przed siebie, ignorując wszystko dookoła*
zt.
zt.
Jestem sobie Camille || Enigma... Znaczy... To moja MĘSKA postać! ;3
Autor fursony: http://kamilionheart.deviantart.com/
MAM ZEZWOLENIE, jakby ktoś pytał. O link pytać w pw, skoro nie wierzysz na słowo.
Autor fursony: http://kamilionheart.deviantart.com/
MAM ZEZWOLENIE, jakby ktoś pytał. O link pytać w pw, skoro nie wierzysz na słowo.
*Przybył do doliny rozglądając się wokół. Pierwsze miejsce na Pustkowiach na jakim postawił łapę. Usiadł na niewielkim czarnym głazie sterczącym z ziemi. W sumie to nawet mu się tu podoba, na Lwiej Ziemi było tak kolorowo i słonecznie że zaczynało go mdlić.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
//Jak coś, to już jestem w temacie.//
*Zauważył z oddali lwa. Ów lew nie był mu jednak obcy... Podszedł odrobinę ku niemu, położył się na jakimś kamieniu... i uważnie obserwował nowo-przybyłego. Wolał go pilnować.*
*Zauważył z oddali lwa. Ów lew nie był mu jednak obcy... Podszedł odrobinę ku niemu, położył się na jakimś kamieniu... i uważnie obserwował nowo-przybyłego. Wolał go pilnować.*
*Parsknął cicho śmiechem* Mvuto. Spokojnie, nie przyszedłem tu szpiegować ani nic w tym stylu. *Przeciągnął się*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
To w jakimże celu? Oświecisz mnie?
Jeśli chcesz wiedzieć. *Wzruszył barkami* Wygląda na to że to mój nowy dom. *Ziewnął*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Aha... *Patrzył nań z obojętnością.*
Na co się tak gapisz? *Powiedział odwracając głowę w stronę horyzontu*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Zastanawiam się, po coś Ty to wszystko robił... skoro i tak tu wylądowałeś...
*Zaśmiał się krótko pod nosem* Bez moich intryg moje życie byłoby nudne. *Sprawdził ostrość swoich pazurów za pomocą głazu na którym siedział* Poza tym, dzięki temu moja córka jest królową. Kto wie? Może utrzyma się nowa dynastia? *Powiedział z lekką szczyptą sarkazmu*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
A co, dogadałeś się z Holy'm, tak?
"Dogadałem" hm...można to tak ująć. Ale można też powiedzieć "przechytrzyłem" . No, ale nieważne. *Zaczął ostrzyć pazury drugiej łapy* W związku z tym że teraz jesteśmy mniej więcej po tej samej stronie barykady należałoby się chyba pogodzić, hm?
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Biedna ta Twoja córka... Holy jest... ciut nieprzewidywalny... *Dalej trzymał się poprzedniego tematu*
//
Może się lepiej pogódźmy... w bardziej epicki sposób
//
//
Może się lepiej pogódźmy... w bardziej epicki sposób
//Re: Cienista Dolina
// na przykład?
znów się pobijemy? //
Holy jest tak nieprzewidywalny jak ty zamknięty w jaskini z grupą wolnych lwic. *Wywrócił oczyma* Moja córka sobie poradzi, a jeśli nie to otrzyma pomoc.
znów się pobijemy? //Holy jest tak nieprzewidywalny jak ty zamknięty w jaskini z grupą wolnych lwic. *Wywrócił oczyma* Moja córka sobie poradzi, a jeśli nie to otrzyma pomoc.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
O ile się dowiesz o tym, że ma kłopoty... skąd pewność, że jeszcze żyje?
To proste. Gdyby Holy chciał ją zabić, ona wiedziałaby co wtedy zrobić. A Holy raczej nie chciałby żeby to się stało. Po drugie, mam swoje kontakty. A po trzecie, są osoby które ochronią Selę gdyby Holy jednak podjął to ryzyko.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Jesteś potwornie pewny siebie... trochę to zgubne...
Nie jestem aż tak pewny siebie. Dobrze wiem że na Selę czeka wiele niebezpieczeństw, jednak zgodziła się podjąć ryzyko. Ja jako ojciec jej tylko pomagam, staram się przewidywać ruchy przeciwnika i zabezpieczać Selę w woli moich możliwości oczywiście.
// słowo "zabezpieczać" nie oznacza tu TAKIEGO zabezpieczenia
//
// słowo "zabezpieczać" nie oznacza tu TAKIEGO zabezpieczenia
//avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
//Nawet nie pomyślałem o czymś takim
//
Po co ją w to pakujesz? Nie była szczęśliwa w dżungli?
//Po co ją w to pakujesz? Nie była szczęśliwa w dżungli?
Powiedziałem, sama chciała zostać królową. Odziedziczyła większość cech po matce dlatego jestem przekonany że da sobie radę. Jeśli stado chce bezwzględnego, silnego, nieustępliwego władcy to go dostanie.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Żebyś z tą bezwzględnością nie skończył zabity przez własną córkę, skoro tak jej na tym zależy...
*Ponownie wzruszył z obojętnością barkami* Zabije to zabije, i tak nie mam po co żyć. Poza tym, czemu miałaby mnie zabijać? Nie robię jej konkurencji w wyścigu o tron, sam jej go oddałem, ba, pomagam jej na tyle na ile mogę.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
By utrzymać się na tronie... a by się na nim utrzymać, będzie musiała rozpocząć z nami wojnę prędzej... czy później.
Z moim byłym stadem mogę jeszcze walczyć, ale z moją córką nie będę, a jeśli będę to pozwolę jej mnie zabić. *Przeniósł wzrok z powrotem na niego* A jak tam u ciebie? Zdecydowałeś się już czy chcesz być z moją siostrą czy kuzynką?
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Wcale tak łatwo nie jest się zdecydować... ale chyba już jestem bliski podjęcia decyzji...
A więęęęęc? Na którą się zdecydowałeś? *Ziewnął przeglądając się w swoich pazurach*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra