Wodopój
-
Nina
Re: Wodopój
-Jestem Nina.Nie raz widziałam wygnańców.Słyszałam,że ma być wojna z Dżunglą i Pustkowiami?
Jeśliby to zależało odemnie to i owszem, niestety mam niewielki na to wpływ *markotał dalej*

*Przychodzi z zakrwawionym pyskiem i zanurza go w wodzie. Woda wokół niego robi się czerwonawa. Po chwili podnosi łeb, jest już w miarę czysty ale została spora blizna od lewej brwi przez cały pysk do prawej strony gardła.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Witaj. *Powiedział do lwicy i położył się na chłodnym piasku.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Bywało lepiej, ale nie narzekam, zasłużyłem sobie na taki los.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
E tam, ten lew to mały pikuś. *Przeciągnął się ostrożnie.* Chodzi o ogół.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Ogół wszystkiego co mnie spotkało i co jeszcze mnie spotka. *Mruknął zmęczony.* Ale nie narzekam, to sprawiedliwa kara dla mnie.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Westchnął chrapliwie.* Nie wiem jak potoczy się moje życie. Powiem ci tyle, do póki będę mógł zostanę z moim stadem i z moimi poddanymi. Myślę jednak że wkrótce się mnie pozbędziecie...
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Zaśmiał się pod nosem.* Wśród naszego stada są tacy którzy chcą się mnie pozbyć. Poza tym byłem złym królem...
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Być może. *Powiedział tylko i zaczął studiować niezmąconą powierzchnię tafli wody.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Nie wiem, myślę raczej że chce doprowadzić do wojny z wyzwoleńcami i wygnańcami, której ja nie popieram.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
-
Nina
-Ja też myślę tak,ale jeszcze chce władzy.Po prostu to wiem.*Spojrzała na wodę.*
Możliwe, niezależnie jednak od jego pobudek mój koniec będzie taki sam. *Uśmiechnął się smutno.* Nina? Chciałbym żebyś w razie czego dopilnowała żeby moja ostatnia wola została wypełniona.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra