Pole bitwy
Re: Pole bitwy
*Poczuł jak traci siły w łapach... i jak powoli pękają mu żebra... Usiłuje go zrzucić tylnymi łapami.*
*Tylne łapy Mvuta zadają mu powierzchowne obrażenia ledwo kalecząc skórę. Szarpnął rozrywając gardło wroga. Odsunął się kawałek i popatrzył na swoje dzieło, prawy bok, bark, i gardło lwa były w strzępach. Uśmiechnął się do swoich myśli.* Masz dość, wygnańcu? *Zlizał krew spływającą mu z rany na pysku.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Splunął w stronę Laza krwią.* Cała Twoja rodzina Cię opuściła... dla mnie to podejrzane, że wybrali wygnanie niż Twoje rządy... Zaraz? Niby jaką Twoją siostrę skrzywdziłem?
*Przyłożył mu pazury do policzka.* Jaką? Rusz głową. *Uśmiechnął się paskudnie.* Nie cała rodzina mnie opuściła, a przynajmniej nie dlatego że jestem królem.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Ty rusz głową! Niby czemu Cię opuścili? I co? Może mi jeszcze powiesz, że Shavire to Twoja kuzynka, hę?
Hm...*Zastanawiał się czy powiedzieć mu że Shav to jego kuzynka czy nie.*...eee...nie...Shav nie jest moją kuzynką...*Zełgał.* Dobra, widzę że miałeś dużo lwic to ci powiem. Moja siostra to Aria.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
O_O ... Teraz to mnie zatkało... Jaki brat by tak siostrę traktował?! Ona wygnana, a Ty jak gdyby nigdy nic... to jest chore... przywracasz prawa komu popadnie... a własną siostrę na wygnaniu... jak na Lwiej Ziemi była to tak ją potraktowałeś... Chyba, że to był plan... nie, ona by mnie w coś takiego nie zrobiła... Już prędzej ta wygnanka co mnie prawie nie zabiła... była z Tobą w zmowie...
*Przewrócił oczyma.* Szukasz intrygi tam gdzie jej nie ma. Sam to zrobiłem i z nikim nie współpracowałem. *Wzruszył barkami.* Aria może wrócić na Lwią Ziemię kiedy tylko zechce, poza tym dowiedziałem się że jest moją siostrą PO tym jak cię wygnałem.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Fajnie... zakochałem się w siostrze takiego... *tu Mvuto powiedział pod adresem Laza coś, czego powtarzać nie wypada*
//
//
//
//Re: Pole bitwy
...takiego lwa który właśnie oprawił cię jak guźca. Nie obrażając guźców. *Przycisnął mu pazury mocniej do gardła.* Pójdziesz do mojej siostry i przeprosisz ją za wszystko. Tylko bez takich w stylu "Wróć do mnie." albo "Spróbujmy jeszcze raz." już wystarczająco wycierpiała.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Po chwili milczenia* Serce nie sługa... to że kocham Korę... nie znaczy, że jej nie kocham... mam z tym wielki problem... Kocham je po równo.
*Wywrócił oczyma.* Tak, tak, tak, stara śpiewka. Nie możesz kochać ich po równo. Musisz zdecydować. A jeśli nie potrafisz, to po prostu zostaw moją siostrę w spokoju.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Wiesz przez kogo do tego wszystkiego doszło?
Tak. *Parsknął.* Ale gdyby ten ktoś znał przyszłość, wszystko byłoby lepsze, i on zdaje sobie z tego sprawę. A teraz zamknij się i mów co zamierzasz.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Jeszcze sam nie wiem... nie podejmuję decyzji tak pochopnie jak niektórzy... o ile nie muszę...
*Przycisnął jeszcze mocniej, kilka strużek krwi spłynęło po gardle Mvuta.* Teraz musisz.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Próbuje coś powiedzieć, ale nie może. W jego oczach można wyczytać: "Nie umiem".*
*Westchnął i odszedł pare kroków.* Jesteś chyba bardziej żałosny niż ja, o ile to możliwe.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Wstał... z niemałym trudem... ale wstał. Ledwo trzymał równowagę.*
A pomyśleć... *Zakaszlał i splunął krwią.* Że kiedyś byliśmy przyjaciółmi...
A pomyśleć... *Zakaszlał i splunął krwią.* Że kiedyś byliśmy przyjaciółmi...
*Odwrócił się do lwa plecami.* Źle wybierasz przyjaciół. Musisz wiedzieć że w naszej rodzinie w genach jest niepohamowana chęć władzy. *Patrzył gdzieś w dal.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Zdążyłem zauważyć... dlatego Cię wszyscy opuścili... sam nie wiem, czy Cię nienawidzić... czy raczej Ci współczuć... zaraz, zaraz... Aria jakoś władzy nigdy nie pragnęła... Kora i Shav chcą władzy... dziwnie na Ciebie reagują... Są Twoją rodziną, tak?
Sam do tego doszedłeś jakby co. Faktycznie, nie wszyscy w naszej rodzinie są tak chciwi. I zazdroszczę im tego. Nie współczuj mi, nie chcę twojego współczucia, ale nienawidzić mnie nie musisz, już wystarczająco sam sie nienawidzę.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Dziwne... że jak Hale wygnaliŚMY, to natychmiast nie wystartowałeś po władzę... tylko mi ją odstąpiłeś... nie chciałem jej...
Byłem wtedy ranny po pojedynku z Korą, jeśli nie pamiętasz, leczyłem się i nie było mnie przy jej wygnaniu. *Rzucił.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
... *Coś przez chwilę analizuje... Obraz przed oczami mu się zamazuje.* Faktycznie... ale mogłeś po wyzdrowieniu poprosić o władzę... pewnie bym Ci ją oddał... *Splunął krwią.*
Pasjonujące...*Westchnął.* Pozwolisz jednak że nie rozpłaczę się i nie będę błagał cię o przebaczenie. Powiedzmy po prostu że to przeszłość, i choćby nie wiem jak bardzo bym się starał nie zmieniłbym jej.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Nawet nie wiesz, co ja bym zmienił... I nie, nie oczekuję błagań o przebaczenie...
* W tym momencie na scenę weszła ona. Czarna postać stanęła w odległości paru metrów od obu samców, chłodno omiatając wzrokiem ich poranione sylwetki. Milczała*.
Ciemna strona mocy jest potężna!
Av:
lineart: by Savu0211 and whitetigerdelight
coloring: własny
sygnatura: By me
Multi: Hassira & Ombre
Av:
lineart: by Savu0211 and whitetigerdelight
coloring: własny
sygnatura: By me
Multi: Hassira & Ombre
*Zlizał kolejną falę krwi z rany na pysku gdyż spływała mu już do zębów. Odwrócił się i jeszcze raz zlustrował wzrokiem zakrwawionego, chwiejącego się lwa.* Zawołać tu jakiegoś z wygnańców? *W tym momencie zauważył kuzynkę.* O, widzę że już nie muszę. *Wyszczerzył czerwone od krwi kły.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Czuje ból przy każdym oddechu (pęknięte żebro). Powoli się obraca i zauważa Shav.* Witaj...