Wąwóz
Re: Wąwóz
*Nagle spojrzał na dół i... zobaczył ducha Mufasy który leży a potem wstaje i idzie w jego kierunku. Przetarł oczy i Mufasa zniknął*
Ej zaczekaj!
*Pobiegł za Lazem*
//zt//
*Po chwili przybiega znowu w miejsce w którym prawie zginął. Schodzi na dół i siada ponownie na kamieniu*
Ej zaczekaj!
*Pobiegł za Lazem*
//zt//
*Po chwili przybiega znowu w miejsce w którym prawie zginął. Schodzi na dół i siada ponownie na kamieniu*
Użytkownik został zbanowany.
Tani... chyba będą kłopoty. *Nagle popatrzał się na górę i widział pędzące stado antylop Gnu* No nie przecież dopiero co nie dawno było tu stado... *Wziął Tani na grzbiet i zaczął uciekać... powoli ale uciekał*
Z czego się cieszysz? Stado jeszcze pę... a!!!!!!!! *Wziął Tani na grzbiet i zaczął ponowną ucieczkę. Nagle wskoczył na półkę skalną i położył na niej Tani. W tedy spad do antylop i po chwili... się wydostał. Wskoczył na skały i zaczął wchodzić* Tani idź na górę ja se poradzę!
*Zjechał po zboczu wąwozu na samo dno.* Jesteśmy na miejscu Brey. Wąwóz... *Powiedział, echo rozniosło się po ścianach.* To tu zginął dawno temu jeden z naszych królów. Mufasa. Ratował syna przed stratowaniem przez antylopy.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
-
Enigma
*zjechała, lądując na pysku, bowiem łapka się jej omskła. Szybko się pozbierała, udając, że przecież wszystko okej*
- Ano coś słyszałam, na ten temat *powiedziała spokojnie, podchodząc bliżej króla*
- Możesz mi opowiedzieć coś więcej na ten temat? Bardzo lubię takie opowieści, legendy, baśnie. *spojrzała nań prosząco*
- Ano coś słyszałam, na ten temat *powiedziała spokojnie, podchodząc bliżej króla*
- Możesz mi opowiedzieć coś więcej na ten temat? Bardzo lubię takie opowieści, legendy, baśnie. *spojrzała nań prosząco*
Eee...pewnie. *Zawsze miał słabość do tych dziwnie hipnotyzujących spojrzeń lwic.* No to...dawno dawno temu żył sobie król Mufasa. Miał żonę i żył sobie spokojnie, aż w końcu urodził mu się syn. No i ten król miał złego brata, Skazę. Skaza chciał za wszelką cenę zdobyć tron więc skumał się z hienami i uknuł spisek. Zaprowadził tu Simbe-syna Mufasy i napuścił na niego stado antylop. Lwiątko uratował jego ojciec, ale sam zginął. Skaza wmówił małemu że to on jest winny po czym ten uciekł, a Skaza został królem.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Przeciągnął się.* Skaza rządził przez jakiś czas nie były to oczywiście dobre rządy, ale przyjaciółka Simby z dzieciństwa, Nala, odnalazła dorosłego już księcia i razem z nim i resztą lwic pokonała hieny i Skazę i zrzucili go z tronu. Simba został królem, miał dwoje dzieci, Nala została królową a on sam rządził długo i szczęśliwie. Koniec.
//Laz... taki błąd...
Mvuto//
//Laz... taki błąd...
Mvuto//avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
-
Enigma
- Dobrze mu tak! *krzyknęła, a echo rozeszło się po całym wąwozie. Zastrzygła uchem, przyglądając się przez moment bliżej nieokreślonemu punktowi na jednej ze ścian wąwozu*
- Ale fajnie! *dodała, znacznie już ciszej. Spojrzała na króla*
- Dziękuję za wycieczkę, miło, że poświęciłeś mi tak wiele swego, zapewne niezwykle cennego, czasu.
- Ale fajnie! *dodała, znacznie już ciszej. Spojrzała na króla*
- Dziękuję za wycieczkę, miło, że poświęciłeś mi tak wiele swego, zapewne niezwykle cennego, czasu.