*po długiej chwili drzemania, leniwie rozkleiła powieki, a jej błękitne ślepia zatrzymały się na białym samcu. Uśmiechnęła się do siebie, wstała w milczeniu. Podeszła do samca, złożyła na jego czole krótkiego całusa po czym w ciszy, aby nie budzić zmęczonego lwa, opuściła jaskinię*
//zt//
Edit:
*powróciła. Spał nadal. Uśmiechnęła się do samej siebie, siadając gdzieś w najciemniejszym kącie. Odczekała, aż oczy przyzwyczają się do ciemności. Widziała, że śpi, jego białe futro wyraźnie się odznaczało...*
Jaskinia Skazy (Obecnie: niczyja)
Re: Jaskinia Skazy (Obecnie: niczyja)
*ziewnoł kilkukrotnie i powoli podnosił się z podłoża, zamroczony, niedokońca dospany ale wstał*

-
Enigma
*milczała. Nie wiadomo, czy on zdaje sobie sprawę z jej obecności, a Eni nie chce go przecież wystraszyć. Machnęła zgrabnie ogonem, bezszelestnie kładąc go ponownie na podłożu*
*przetarł oczy rozejrzał się wkoło, ziewnoł jeszcze pare razy i podniósł się na równe nogi*

-
Enigma
*uśmiechnęła się sama do siebei*
- Buuu. *powiedziała nader spokojnym i bardzo poważnym tonem. Zauważy ją? A może pomyśli, że to jakie majaki i pójdzie dalej? *
- Buuu. *powiedziała nader spokojnym i bardzo poważnym tonem. Zauważy ją? A może pomyśli, że to jakie majaki i pójdzie dalej? *
*Ciary przeszły mu po plecach, zaczoł nerwowo rozglądać się wokół*

-
Enigma
*plasnęła się w czoło*
- To tylko ja, się nie denerwuj. Nie wiedziałam, że moja obecność jest tak niepokojącą *powiedziała, wysuwając się powoli z mroku w stronę samca*
- To tylko ja, się nie denerwuj. Nie wiedziałam, że moja obecność jest tak niepokojącą *powiedziała, wysuwając się powoli z mroku w stronę samca*
-
Enigma
*mamrocze coś niewyraźnie pod nosem, wywracając przy tym oczyma*
- Wybacz, mości Panie. Pójdę już, skoro ma obecność wywołuje w duszy cnej istoty tyle negatywnych emocji. *mruknęła, nieco wyraźniej w stronę białego lwa, po czym ruszyła niespiesznie w stronę wyjścia z jaskini*
- Wybacz, mości Panie. Pójdę już, skoro ma obecność wywołuje w duszy cnej istoty tyle negatywnych emocji. *mruknęła, nieco wyraźniej w stronę białego lwa, po czym ruszyła niespiesznie w stronę wyjścia z jaskini*
Przeca ja Cię nigdzie nie wyganiam i bez sarkazmu mi tu moja droga.

-
Enigma
*machnęła ogonem*
- Skarbie, nie wyganiasz, sama sobie stąd idę. *odwróciła łeb w jego stronę*
- Gdybyś mnie wyganiał, specjalnie bym została, żeby zrobić Ci na złość. *opuszcza opuszczoną jaskinią XD*
// zt//
- Skarbie, nie wyganiasz, sama sobie stąd idę. *odwróciła łeb w jego stronę*
- Gdybyś mnie wyganiał, specjalnie bym została, żeby zrobić Ci na złość. *opuszcza opuszczoną jaskinią XD*
// zt//