Czarna Jaskinia.
Re: Czarna Jaskinia.
- I vice versa * mruknęła zdawkowo, nie patrząc za odchodzącą siostrą. Chwilę jeszcze porozmyślała nad różnymi sprawami, po czym również opuściła Czarną Jaskinię z tajemniczym i dziwnie niebezpiecznym uśmiechem na pysku*.
//zt//
//zt//
Ciemna strona mocy jest potężna!
Av:
lineart: by Savu0211 and whitetigerdelight
coloring: własny
sygnatura: By me
Multi: Hassira & Ombre
Av:
*wyciągnęła się przed jaskinią. Ostatnimi czasy zastanawiała się gdzie jej siostrzenica Raise. Uśmiechnęła się na wspomnienie małej czarnej kulki będącej praktycznie wszędzie*
* W płaszczu mroku zalśniły nagle dwa punkty w kolorze lazuru. Zwiastowało to tylko jedno - przybyła Shavire. Czarna szła teraz jak cień pośród wnętrza jaskini. Próbowała powstrzymywać uśmiech, ale ten uparcie wciąż wdzierał jej się na szlachetne lice. Wtem przystanęła. Pociągnęła ostrożnie nosem. Nie była sama*.
- Salve, nobilis sanctimonialis.
* Odezwała się po chwili, a jej głos rozniósł się potężnym echem po wnętrznościach groty*.
- Salve, nobilis sanctimonialis.
* Odezwała się po chwili, a jej głos rozniósł się potężnym echem po wnętrznościach groty*.
Av:
Av:
//Shczawiku, może napiszesz jakieś opo, tak stylowo piszesz
//
*zastrzygła uszami i delikatnie obróciła łeb w stronę, gdzie z wręcz dudnieniem rozprzestrzenił się głos.* Salve, salve.. *mruknęła lekko unosząc kąciki ust ku górze*
//*zastrzygła uszami i delikatnie obróciła łeb w stronę, gdzie z wręcz dudnieniem rozprzestrzenił się głos.* Salve, salve.. *mruknęła lekko unosząc kąciki ust ku górze*
// A wiesz, że miałam nawet taką ochotę? Ale w sumie nie mam pomysłu na jaki temat mogłabym coś napisać. Wprawdzie błądzi mi po głowie jeden pomysł, ale musiałabym nad nim trochę posiedzieć, a to mogłoby się okazać mordercze
Zaistniała mi w mózgu jeszcze idea, żebyśmy utworzyli opowiadanie zbiorowe o tematyce naszych stad. Co na ten temat myślisz? ; > A i pięknie dziękuję za komplement ;D//
* Odwzajemniła uśmiech, podchodząc bliżej lwicy*.
- Coś na siebie ostatnio często wpadamy, czyżby to była ingerencja sił wyższych za te wszystkie miesiące naszego niewidzenia się?
* Zaśmiała się pod nosem. Cieszyła się, że widzi młodszą siostrę. Mogła się w końcu pochwalić 'niezapomnianym' spotkaniem z pewnym Lwioziemcem*.
Zaistniała mi w mózgu jeszcze idea, żebyśmy utworzyli opowiadanie zbiorowe o tematyce naszych stad. Co na ten temat myślisz? ; > A i pięknie dziękuję za komplement ;D//* Odwzajemniła uśmiech, podchodząc bliżej lwicy*.
- Coś na siebie ostatnio często wpadamy, czyżby to była ingerencja sił wyższych za te wszystkie miesiące naszego niewidzenia się?
* Zaśmiała się pod nosem. Cieszyła się, że widzi młodszą siostrę. Mogła się w końcu pochwalić 'niezapomnianym' spotkaniem z pewnym Lwioziemcem*.
Av:
Av:
//Iście zaciekawiający pomysł ;>//
*przez chwilę uśmiechała się szeroko, potem zmniejszyła owy uśmiech. Nacieszała spojrzenie siostrą i jej błyszczącymi lazurowymi oczami.* Czyżby jakieś nowości? *spytała*
*przez chwilę uśmiechała się szeroko, potem zmniejszyła owy uśmiech. Nacieszała spojrzenie siostrą i jej błyszczącymi lazurowymi oczami.* Czyżby jakieś nowości? *spytała*
// A dziękuję : > Zaraz popytam, co sądzą o tym inni ^^ //
* Uśmiechnęła się tajemniczo*.
- I to jakie, kochana. Nigdy nie zgadniesz, kto się do mnie przystawiał podczas mojego pobytu na sawannie.
* Uśmiechnęła się tajemniczo*.
- I to jakie, kochana. Nigdy nie zgadniesz, kto się do mnie przystawiał podczas mojego pobytu na sawannie.
Av:
Av:
*Uniosła brwi* Hmm.. Nie dziwię się siostro, należysz do lwic urodziwych.. Ale kim jest ten szaleniec?
//Jesteś teraz Raise czy Hale? xD//
-
Raise
*przyczłapała tu powolnym krokiem, zajmując zacne miejsce obok czarnej lwicy.*
- Pochlebiasz mi aż nazbyt, siostrzyczko.
* Uśmiechnęła się kącikami warg*.
- Tym obłąkanym i w pełni postrzelonym indywiduum był nie kto inny, jak osobisty ochroniarz Lazaretha.
* Rzekła z ewidentną kpiną w głosie*.
- Witaj, moja droga.
* Rzekła na powitanie do nowo przybyłej*.
* Uśmiechnęła się kącikami warg*.
- Tym obłąkanym i w pełni postrzelonym indywiduum był nie kto inny, jak osobisty ochroniarz Lazaretha.
* Rzekła z ewidentną kpiną w głosie*.
- Witaj, moja droga.
* Rzekła na powitanie do nowo przybyłej*.
Av:
Av:
-
Raise
*cóż, nie znała owej osoby o której wspominała jej matka, jednak jęknęła cicho, wiedząc, że to lwioziemiec. Nie lubiła lwioziemców, bardzo ich nie lubiła.*
*parsknęła niepohamowanym wzgardliwym śmiechem* Mateso? Ten zboczeniec? *nagle zobaczyła małą czarną kopię Shavire o zaciekawionym przezornym spojrzeniu* Raise! *wydusiła zszokowana*
* Uśmiechnęła się, wyraźnie zadowolona z reakcji córki. Raise przypominała bardzo ją za młodu. Shavire sama nie wiedziała, czy to źle czy dobrze*.
- Tak, we własnej osobie.
- Tak, we własnej osobie.
Av:
Av:
-
Raise
- Ja. Kto by inny? *spytała ciotki z bezczelnym uśmiechem na pysku*
*skoczyła na siostrzenicę i mocno wyściskała. Tak się cieszyła, widząc swoją siostrzenicę, nieliczną z pozostałej jej rodziny*
- Hej, hej, bo mi dziecko udusisz.
* Powiedziała żartobliwie, patrząc na okazywane Raise czułości ze strony Kory*.
* Powiedziała żartobliwie, patrząc na okazywane Raise czułości ze strony Kory*.
Av:
Av:
*odchrząknęła i puściła siostrzenicę* Hmh.. Dobrze Cię widzieć, Raise.
- O tak, Raise, świetnie Cię znowu ujrzeć i nie żyć już w przekonaniu, że zjadły Cię krwiożercze hipopotamy.
* Rzucił złośliwie, stanąwszy kilka kroków od nich. Ślepia błyszczały mu z satysfakcją *.
* Rzucił złośliwie, stanąwszy kilka kroków od nich. Ślepia błyszczały mu z satysfakcją *.
Multi Shav, tyle, że tu gram płeć męską ;3
Av:
Base: wolvesanddogs23 & Savu0211
Coloring: Shavire
Character: Shavire (c)
Av:
Base: wolvesanddogs23 & Savu0211
Coloring: Shavire
Character: Shavire (c)
*Wzrok przeniosła na siostrzeńca. Przez pysk przemknął jej cień rozbawionego uśmeichu. Młodzi byli tak podobni do mamusi, że aż kwaśno się robiło*