Postautor: Dumel » 12 wrz 2011, 16:26
No właśnie. Dobrze, że taki wątek jest - szkoda, że nikt z niego nie korzysta. Chciałam zwrócić uwagę na paru użytkowników, których avatary nie są "legalne" i należy je jak najszybciej zmienić. Moje uwagi:
- Shavire - powinna dopisać, kto jest autorem linearta (w przypadku avataru jest to Sindos),
- Asmodeusz - KamiLionheart nie zezwala na używanie swoich artów - avatar do ściągnięcia (jeśli masz jej zezwolenie, daj mi proszę screena jej odpowiedzi),
- Mirabelka - nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi od Tailbrush, ale nie sądzę, by zezwalała na używanie swoich rysunków,
- WarNinHal - tutaj także mam zastrzeżenia. Kira-Immoral jest moją dobrą znajomą i także do niej wysłałam zapytanie. Jak otrzymam odpowiedź, dam znać,
- Satra - autorem jest Nadra, nie wiem, czy zezwala. Zapytanie wysłane,
- Nessi - Sasha/yummycośtam xD Zapytanie wysłane.
Ci, których autorów nie znam i nie wiem, czy są "legalni" - proszę dać mi jego nick oraz dać mi linka do arta, a ja sprawdzę, czy zezwala. Jeśli nie nie zezwala, także proszę o zdjęcie avatara. Jeśli jednak użytkownik nie zamierza tego uczynić/nie przysłał mi nazwy autora rysunku/nie jest aktywny - proszę o ingerencję adminów. W końcu to w ich intencji leży, czy forum będzie postrzegane jako uczciwe, czy jako siedlisko łamaczy praw autorskich:
- Nanaki,
- Viltis,
- Nalia,
- Holy,
- Nela,
- Saraw,
- Taka,
- Sela,
- Samanta,
- Camille,
- Hale,
- Aisha,
- Serafina,
- Sabiri,
- Tina,
- Tinn.
I jeszcze jedna sprawa - ludzie, proszę was, jeśli nie wiecie, kto jest autorem obrazka, nie używajcie go! Nigdy nie wiadomo, czy ten ktoś pozwala na używanie swoich rysunków, a potem mogą być niezłe komplikacje, jeśli autor się o tym dowie.