Wielka Polana

Terytorium Lwioziemców.
Awatar użytkownika
Pyxo
Były członek forum

Re: Wielka Polana

Postautor: Pyxo » 20 maja 2011, 11:05

Spójrz na mnie i nic nie mów... *zmienia się w Satrę*
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zauditu

Postautor: Zauditu » 20 maja 2011, 11:06

Moja matka ma na imię Zardita...* Widząc przemianę Xo usmiecha się* Chyba.. Chyba nasz ojciec miał romans z... Opowiedź mi o twoim życiu...

Awatar użytkownika
Pyxo
Były członek forum

Postautor: Pyxo » 20 maja 2011, 11:23

*uśmiecha się promiennie jak za czasów panowania* Dobrze. A więc jestem od ciebie starsza. Niewiele ale jednak. Mój... To znaczy: NASZ ojciec Sora był z moją matką - Unis. Jednak została ona zabita przez hieny. Niedługo potem ożenił się z twoją matką - Zarditą. Urodziłaś się ty. Byłam mała jednak trochę pamiętam... Napadli na nas kłusownicy. Zabili Zarditę i zaczęli celować w nas. Tata był na polowaniu. Musiałam cię bronić. Szybko wzięłam cię w zęby i zaczęłam uciekać. Byłam słaba... Odwróciłam łeb i spadłyśmy z klifu. Na szczęście nie było zbyt stromo. Upadłaś kilka metrów ode mnie. Na szczęście obie byłyśmy całe. Człowiek ze strzelbą rzucił się na mnie. Uciekłam w ostatniej chwili. Dopiero, gdy byłam już daleko przypomniałam sobie o tobie. Bałam się, że wszystko już stracone... Na szczęście kłusownika nie interesowałaś. Błąkałam się dość długo... Nie mogłam znaleźć drogi do domu... Trochę podrosłam i wróciłam do królestwa naszego ojca - Lwiej Ziemi. Okazało się, że nie żyję... Ale dowiedziałam się najgorszego, kiedy dorosłam. Swala zabiła naszego ojca chcąc przejąc władzę. Udało się jej... Po latach postanowiłam, że odzyskam królestwo chodźbym miała zginąć. Panował wtedy Ibilis. Swala zabiła go i ułatwiła mi wszystko. Zabiłam ją. W końcu dziedzictwo Lwiej Ziemi dopełniło się... Jednak została Hale - córka Ibilisa... To była jedyna przeszkoda do nowego życia. Chciała odzyskać królestwo za wszelką cenę. Jednak postanowiłam się bronić. Po pewnym czasie wróciłaś ty. Z początku nie rozpoznałam cię ale, kiedy zeszłam ze świata wszystko się wyjaśniło. Chcę, aby dziedzictwo znów się dopełniło... Chcę i uczynię cię Królową... Królową Lwiej Ziemi. *śmieje się szyderczo, zna historię rodu z Lwiej Ziemi ale chcę, żeby jej przyrodnia siostra objęła tron*

//Fajnie dowiedzieć się, że dynastia panująca od paru pokoleń w pokoju nie istnieje i że historia, którą ze Swalą na początek ułożyliśmy jest błędna, Ibilis/Mvuto//
Ostatnio zmieniony 20 maja 2011, 12:26 przez Pyxo, łącznie zmieniany 1 raz.

Zauditu

Postautor: Zauditu » 20 maja 2011, 11:30

No cóż.... Ja pamiętam to trochę inaczej* Lwica zaczyna opowiadać* Zaraz po moim urodzeniu Moja matka dowiedziała się że jesteś ty. Niewiem czy pamiętasz... ale ja pamietam że pokochała cię. Byliśmy razem miesiąc. Ojciec podobno zginął z rąk kłusowników a moja matka... Ona... Ona nas zostawiła. Ja to tak pamiętam...* Gdy nagle przypomina sobie słowa Sat " Królową Lwiej Ziemi..." od razu odmawia.* Ja... nie nadaję się na królową. Chociaż... Ja myslałam że Ibilis i jego rodzina są dobrzy. Teraz wiem, że muszę... muszę zabić Hale...

Awatar użytkownika
Pyxo
Były członek forum

Postautor: Pyxo » 20 maja 2011, 11:32

I zostać królową! *zmienia się w Pyxo* Nasz ojciec by tego chciał... Sam mi powiedział ;)

Zauditu

Postautor: Zauditu » 20 maja 2011, 11:37

Ale jak ja mam to zrobić? Czekaj... Umiesz przybrać postać żywej Satry i zabić Hale? Ja nie ma serca. Nie moge.

Awatar użytkownika
Pyxo
Były członek forum

Postautor: Pyxo » 20 maja 2011, 11:41

Nie, to niestety niemożliwe... Ale mogę zrobić to... *zmienia się w wielką lwicę, w jej oczach pojawia się ogień, jej futro przybiera barwę ognistą, cała pokryta jest żywym ogniem, który jej nie pali*

//Co nie zmienia faktu, że jesteś niegroźnym duchem, a Hale Cię nie widzi i nie słyszy. Mvuto//

//Dokładnie. Sat//
Ostatnio zmieniony 20 maja 2011, 12:25 przez Pyxo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nalia

Postautor: Nalia » 20 maja 2011, 12:18

*Patrzy nadal na lwicę*
-Zapomniałam się spytać jak masz na imię?

Zauditu

Postautor: Zauditu » 20 maja 2011, 12:40

Och... Przeprasza, że tak odeszłam w najdalszy zakątek łąki.... Jestem Zauditu...I gadam do tego drzewa.

Awatar użytkownika
Nalia

Postautor: Nalia » 20 maja 2011, 12:42

-Dziwna jesteś,a masz rodzeństwo?*Patrzy się na nią*

Zauditu

Postautor: Zauditu » 20 maja 2011, 12:45

Miałam. Moją siostra przyrodnią była Satra. Właściwie to... nieznam cię. I nie gadałam do drzewa. Tylko do hmmm...

Awatar użytkownika
Nalia

Postautor: Nalia » 20 maja 2011, 12:50

-Ducha...Satrę znałam trochę.A teraz do setna ten Duch nazywa się Pyxo ujawniała się raz na Lwiej Skale.

Zauditu

Postautor: Zauditu » 20 maja 2011, 12:52

Taa.... A teraz mogłabyś już pójść * Wredny uśmiech* Nie szukam znajomości.

Awatar użytkownika
Nalia

Postautor: Nalia » 20 maja 2011, 12:56

*Poszła sobie gdzieś w dal*
//zt//

Awatar użytkownika
Pyxo
Były członek forum

Postautor: Pyxo » 20 maja 2011, 13:35

//Eee... Nalia nie mogłaś mnie widzieć, bo tylko Zauditu mnie widzi...//
*zmienia się w Pyxo* Pamiętam Nalię z mojego prawdziwego życia jak przez mgłę... Pojawiła się kilka dni przed moją śmiercią. Wróćmy do tematu. Nawet jeśli mogę się zmienić w Ognistą Lwicą to nic nie da... Mogę ewentualnie wywołać pożar w jakimś lesie czy coś... * :wyszczerz2: *

Zauditu

Postautor: Zauditu » 20 maja 2011, 13:39

To spal... Wynakładał do jamy Hale suchej trawy i ją spal. I pytam jeszcze raz: Jesteśmy z LZ?

Awatar użytkownika
Pyxo
Były członek forum

Postautor: Pyxo » 20 maja 2011, 13:42

Tak. To nasza ojczyzna, nasze królestwo... Teraz należy do ciebie. Tylko musisz je odzyskać! Mam plan... *podleciała bliżej głowy Zauditu* I wcale nie trzeba będzie nic podpalać. *zaśmiała się*

Zauditu

Postautor: Zauditu » 20 maja 2011, 13:47

Zamieniam sie w słuch....Jaki masz plan?

// napisz mi ok?//

Awatar użytkownika
Pyxo
Były członek forum

Postautor: Pyxo » 20 maja 2011, 13:58

Więc tak... *siada w powietrzu* Wszystkiego DOKŁADNIEJ dowiesz się w swoim czasie... Na razie mogę ci tylko powiedzieć, że:
1. Masz królestwo jak w banku.
2. Musisz znaleźć dobry przykład, dlaczego Hale jest złą Królową. Chętnie ci pomogę. Potem spróbujemy chociaż kilka członków ze stada przekonać co do naszych przeczuć. Podkoloryzujemy troszeczkę historię i będzie jak trzeba.

Zauditu

Postautor: Zauditu » 20 maja 2011, 14:03

Mam!!! Byłam na granicyw tych górach i spotkałam Nele co mówiła że Hale i Helbi ją bili!!!

Awatar użytkownika
Pyxo
Były członek forum

Postautor: Pyxo » 20 maja 2011, 14:06

I jeszcze... Hale nie zna swych poddanych... Królowa nie powinna się tak zachowywać. Co więcej, nie okazuję im szacunku. A ta Nela, biedna mała... * :(( *

Zauditu

Postautor: Zauditu » 20 maja 2011, 14:08

Dobra...Nie chce mi się spiskować przeciw Hale...
// popiszemy na pw?//

Awatar użytkownika
Pyxo
Były członek forum

Postautor: Pyxo » 20 maja 2011, 14:13

//Ok//
:wtf2: Przeszło ci?... Nie chcesz ratować Lwich Stad, bo tak, kiedyś nazywała się ziemia naszego ojca. Wszyscy byli tu mile widziani. Nie to co teraz...

Zauditu

Postautor: Zauditu » 28 cze 2011, 10:41

* i lwica znikła. Nie widziano Zauditu przez wiele tygodni*

//zt// - Hale.

Awatar użytkownika
Pyxo
Były członek forum

Postautor: Pyxo » 28 cze 2011, 11:34

*szuka Zauditu załamana, aby powiedzieć jej o regencie, nie znajduję jej i znika*
//zt//

Awatar użytkownika
Lazareth

Postautor: Lazareth » 16 sie 2011, 11:29

*Po długich poszukiwaniach miejsca na Lwiej Ziemi gdzie można spokojnie zapolować znalazł tą równinę, na której powinien znaleźć jakąś zwierzynę, po chwili wypatrzył młodą antylopę gnu. Oblizał się, od dawna nie miał nic w pysku, zaczął się skradać*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra

Tani

Postautor: Tani » 26 wrz 2011, 14:33

*wdycha powietrze swoim idealnie różowym nosem. Nie czuje żadnego zapachu oprócz, mięty? Podchodzi do rośliny i ją zrywa - może tym sposobem ułaskawię sobie co to niektórych. Chytra mina... może rośnie tu też więcej krzewinek :) ...*

Wróć do „Lwia Ziemia”