Imię:
Ibilis II
Stado:
Ndona
Rodzina:
Młodsza siostra Hale... jest jednak taki drobny problem: nienawidzą się.
Jakiś dawny przodek (nie koniecznie w prostej linii): Ibilis I (duch)
Wygląd:
Spójrz na mój avatar, potem na ten opis i znowu na mój avatar. Jak widać mam złotą sierść, ciemną (niemal czarną) grzywę i pędzelek z ogona. Czerwone oczy, "wygnańczy" nos oraz blizna po trzech pazurach na prawym poliku zdobią jego pysk. Podbrzusze i palce ma ciut jaśniejsze... takie kremowe. Jest dość masywny w porównaniu z innymi (co ma i wady i zalety).
Charakter:
Charakter... cóż, z jednej strony ten lew jeśli może, to stara się urządzić się najlepiej jak tylko się da (z towarzystwem przedstawicielki płci pięknej lub nawet kilku) i unikać konfliktów. Z drugiej strony postawił sobie za punkt honoru zjednoczenie Stad. Przez chęć połączenia obu tych dość sprzecznych pragnień jego osobowość jest dość trudna do opisania. Raz jest potulny i bezkonfliktowy, kiedy indziej ambitny i zadufany w sobie (cóż... w końcu podjął się szlachetnej misji). W skrócie: nieprzewidywalny zbereź... oryginalny w zachowaniu gentlelion.
Historia: (dość skrótowa, szybko przechodzi z przeszłości w teraźniejszość)
Urodzony i wychowany na Lwiej Ziemi w dobrobycie jako jedyny w miocie. Swoją młodszą siostrę poznał dopiero kiedy przyszła na świat (bo jakżeby inaczej) jako już dość podrośnięte lwiątko. Po (naturalnej) śmierci rodziców został na świecie sam z siostrą. Przyuczany by ją chronić nie zauważył, że z lwiątka stała się dorosłą lwicą i jego zachowanie dość znacznie ją drażniło. Dość powiedzieć, że jak zażądał od jej ukochanego jego siostry jako gwarantki bezpieczeństwa Hale... skończyło się to sytuacją jaka trwa do dziś - nienawidzą się. W międzyczasie poznał ową niedoszłą "gwarantkę" (Hassirę) i sytuacja jeszcze bardziej się skomplikowała...
Wady:
- jest łatwowierny;
- przez swoją większą masę jest łatwiejszy do trafienia (zwłaszcza, że wolniej się porusza);
- jakby to ująć... ugania się za spódniczkami xD;
- zdarza mu się zachowywać zarozumiale.
Zalety:
+ Jest silny i wytrzymały;
+ Unika konfliktów;
+ Ma sprzymierzeńca z zaświatów (któremu jednak nie ufa).
Ambicje:
1. Zjednoczyć oba Stada, najlepiej pod swoim berłem (wiadomo prestiż i te sprawy).
2. Zjednać sobie kilka lwic (chyba komentować nie trzeba).
Zainteresowania:
1. Lwice.
2. Polowania na naprawdę grubą zwierzynę.
Przyjaciele:
Cóż... póki co tylko o Hassirze mógłby tak powiedzieć, choć z jej strony jest to raczej wyrachowanie.
Wrogowie:
1. Jego siostra.
2. Spora część jego Stada.
3. praktycznie całe Ashgaan.
Dodatkowe uwagi:
Aktualnie król lwiej Ziemi wybrany drogą elekcji.
Ibilis II
Re: Ibilis II
Został zabity przez Nyotę do spółki z Siriusem i Uzuri.
Od dziś jest duchem.
Może się objawić swoim mordercom, Hale (siostra) i Hassirze (coś do niej czuł xD).
Od dziś jest duchem.
Może się objawić swoim mordercom, Hale (siostra) i Hassirze (coś do niej czuł xD).