Kamienny Stół
Kamienny Stół
Okrągły, kamienny stół umiejscowiony na jednym wzgórz na Lwiej Ziemi. Jeśli król lub regent chce zasięgnąć rady doradców lub po prostu Lwioziemców co do czegoś, to zbiera w tym miejscu wiec. Wiece w przypadku bezkrólewia mogą oczywiście zbierać także zwykli Lwioziemcy.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Re: Kamienny Stół
Wasza Wysokość mnie wzywał...? *Spojrzał na dwa gepardy odprowadzające go wzrokiem*
Nie trzeba było wysyłać całej eskorty...
Nie trzeba było wysyłać całej eskorty...
Czasy są ciężkie...zdrady trzeba się spodziewać niemal od każdego...bez obrazy...a teraz przejdźmy do tego po co cie tu wezwałem...zapewne orientujesz się o naszej sytuacji względem Pustkowi?
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Cóż, nie brakuje nam zaopatrzenia, ostatnio wybudowaliśmy linie fortyfikacji wokół Lwiej Skały...jeśli chodzi o liczbę populacji i wojska to jest najgorzej, tylko dzięki reformie Waszej Wysokości mamy jeszcze jakąś namiastkę armi *Skłonił się* Wygnańcy przymierają głodem i brakuje im wody pitnej, ale jest ich dużo i całkiem nieźle się biją...od kiedy dołączył do nich ten zdrajca, Mvuto, potrafią też skonstruować niezłą taktykę...
Tak, mają dobrą, bitną armię i przywódców, na razie jest tam anarchia co daje nam troche czasu na wzmocnienie. Ale nie na długo. Wkrótce któreś z nich, pewnie Shavire, sięgnie po władzę, a wtedy albo nadejdzie wojna, albo pozbędzie się mnie i zdobędzie władzę i na LZ...musimy nie dopóścić do jakiejkolwiek zdrady...*Popatrzył na Mata dziwnie*...i przygotować się lepiej do wojny...trzeba zwołać pozostałych lwioziemców i zebrać gepardy, wystawić posterunki, uruchomić siatkę szpiegowską...a to tylko część...sojuszników nie mamy co szukać, wyzwoleńcy są neutralni a na Pustkowiach mamy samych wrogów...*Pomyślał o córce i Mvuto*...Mam też pewien pomysł dzięki któremu spowolnimy
działania agresorów...
działania agresorów...
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Przełknął ślinę "On wie...on na pewno wie że spotykam się z Shav..." * Czekam na rozkazy Panie...jaki pomysł?
Dowiesz się w swoim czasie...rozkazów na razie nie masz, jednak nakazuję ci żebyś przez pewien czas nie opuszczał Lwiej Ziemi...Możesz mi się jeszcze przydać...
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Oczywiście Wasza Wysokość, gdybym był potrzebny wystarczy mnie powiadomić...prosiłbym jednak o nie wysyłaniu więcej eskorty...sam potrafię chodzić...
Już mówiłem co do eskorty. Odejść. *Odwrócił się plecami do lwa i odszedł z Kamiennego Stołu*
//zt//
//zt//
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*Skłonił się królowi i odszedł w towarzystwie gepardów, rozmyślając jak może naprawić to co zrobił*
//zt//
//zt//
* Przyszła i zaczęła się rozglądać* Ciekawe miejsce...
Użytkownik został zbanowany.
*Przyszedł i usiadł na kamiennym stole oczekując swoich doradców.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
- Nanaki
- Były członek forum
- Kontaktowanie:
Kamienny Stół
*Zanim przybył pod kamienny stół przebrał się w swe odzienie xD i po chwili zasiadł przy nim*

//
//
*Mówił do nich wpatrując się w horyzont.* Co radzicie względem naszej polityki zagranicznej panowie?
//*Mówił do nich wpatrując się w horyzont.* Co radzicie względem naszej polityki zagranicznej panowie?
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
- Nanaki
- Były członek forum
- Kontaktowanie:
Kamienny Stół
- Na początek powinnyśmy powiedzieć coś o tym reszcie stada i zobaczyć jak na to zareagują.
Tak jak już Ci kiedyś wspomniałem Wasza Wysokość, zdobycie dżungli to cel priorytetowy ze względu na świetną lokalizacje, duże zasoby żywności, roślinośći i wody, oraz sporo taniej siły roboczej.

*Skrzywił się.* Rozumiem, ale jako wroga bardziej widzę wygnańców. Oczywiście nie wszystkich. Nie możemy w bardziej pokojowy sposób przejąć zasobów dżungli? I czy tak naprawdę musimy je przejmować?
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Po konsultacjach z moim bratem Nanakim doszliśmy do wniosku że drewno z dżungli jest nam nie zbędne. Mamy ambitne plany, chcemy rozsławić Lwiąziemie.

- Nanaki
- Były członek forum
- Kontaktowanie:
- Ja się dostosuję też nie przepadam za zabijaniem ale oni chyba tak łatwo nie dadzą nam sowich zasobów no i zgadzam się z Holym potrzebujemy wypromować Lwią ziemie.
Otóż to jeśli walka nie będzie konieczna to można jej uniknąć, ale podejrzewam że będzie to trudne, a wręcz niemożliwe.

Mimo to spróbujemy. *Powiedział stanowczo.* Mości marszałku, jak z naszą siłą zbrojną?
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Rzeczywiście, ale to nie wystarczy. *Zamyślił się.* Trzeba ogłosić mobilizację. I dowiedzieć się co zamierzają wygnańcy. Jeśli atak na nas, to trzeba ich uprzedzić.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Zgadzam się, pierwsze co musimy zrobić to zrobić rozpoznanie, nie ma nic lepszego niż znajomość wroga i jego terenu.

Zajmiecie się tym. Jest jeszcze parę spraw. Musimy mieć poparcie innych lwioziemców, o wojnie z wyzwoleńcami na razie zapomnijcie. Dowiedzcie się co lud myśli o wojnie z Pustkowiami.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Tak jest Panie, a teraz pozwól że odejde *przeklnoł pod nosem i odszedł od stołu*
//zt//
//zt//

- Nanaki
- Były członek forum
- Kontaktowanie:
*Także wstał i opuścił to miejsce*
//zt//
//zt//
* Rozgląda się, po czym wolno i cicho, jakby do siebie, mówi* Albo się zabija, albo samemu zostaje się zabitym.
Użytkownik został zbanowany.