Wysokie Trawy
Wysokie Trawy
Niedaleko od obrzeży dżungli znajdują się Wysokie Trawy - łatwo się tu ukryć, sporo zwierzyny.
-
Cash
Re: Wysokie Trawy
Wtem na tych terenach pojawil sie on. Brazowy lew byl zmeczony ciagla podroza przez rozne krainy wiec postanowil zatrzymac sie na chwile aby odpoczac. Moze natknie sie na jakas zwierzyne i napelni swoj brzuch?
*przysiadl pod drzewem i westchnal*
- Moze zaraz cos sie zjawi, moj zoladek zaczyna mnie ssac, heh.
*przysiadl pod drzewem i westchnal*
- Moze zaraz cos sie zjawi, moj zoladek zaczyna mnie ssac, heh.
*wolno stawiając swe łapy, ostrożnie ważąc każdy krok, przybyła tu i nasza znana jako Camille bohaterka. Gdy dostrzegła nieznanego samca, zlustrowała go uważnie spojrzeniem, odważnie podążając w jego kierunku*
Camille, wcześniej znana jako Kam
Ponadto do userki, prowadzącej Camille, należą jeszcze dwie postaci:
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
Cash nie byl swiadom iz ktos jeszcze moze sie znajdowac na tych ziemiach. Nie zauwazyl nikogo gdy tu przyszedl, jednak zastrzygl uszami slyszac cichy szelest traw.
*roglada sie w okol*
- To pewnie moja wyobraznia płata mi figle
*wzruszyl ramionami*
*roglada sie w okol*
- To pewnie moja wyobraznia płata mi figle
*wzruszyl ramionami*
*zastrzygła uchem, słysząc słowa lwa, jakoby próbując je właśnie przeanalizować i zidentyfikować. Coz, uśmiechnęła się sama do siebie na myśl, jakiego to właśnie mogłaby spłatać figla owemu osobnikowi, który najwidoczniej nie zdawał sobie sprawy z jej obecności. Cicho być potrafiła, owszem, nauczyła się sporo wędrując samotnie przez świat. Jednak w porę szybko zamiar ten odrzuciła, podchodząc od samca od strony frontalnej, aby zdążył się przyzwyczaić do jej widoku*
- Witaj, nie widziałam Cię wcześniej na tych terenach *rzuciła z pewną dozą nieufności, nie wiedziała, z kim bowiem przyszło jej prowadzić ową konwersację, którą zamierzała właśnie dobrze i z kulturą rozpocząć*
- Witaj, nie widziałam Cię wcześniej na tych terenach *rzuciła z pewną dozą nieufności, nie wiedziała, z kim bowiem przyszło jej prowadzić ową konwersację, którą zamierzała właśnie dobrze i z kulturą rozpocząć*
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
*Przychodzi zupełnie z nudów i siada na najbliższym kamieniu mając nadzieję że coś się zdarzy*
-Ech... *Wzdycha*
-Ech... *Wzdycha*
-
Cash
*Brazowy odwrocil leb w strone nowo przybylej lwicy*
- Witam, dopiero co przybylem tu aby odpoczac. Zazwyczaj tak jest gdy ktos dopiero wkracza na ten tere, prawda?-*mruknal do samice z usmiechem po czym wstal*
- Spodziewalem sie jakiejs zwierzyny a tu prosze- powiedzial.
- Witam, dopiero co przybylem tu aby odpoczac. Zazwyczaj tak jest gdy ktos dopiero wkracza na ten tere, prawda?-*mruknal do samice z usmiechem po czym wstal*
- Spodziewalem sie jakiejs zwierzyny a tu prosze- powiedzial.
*wywróciła oczyma*
- Kosmitą nie jestem, a więc w choć minimalnym stopniu spełniam Twe kryteria. *mruknęła, uśmiechając się nieco złośliwie*
- Jednakowoż, skoro Ci aż tak przeszkadzam, chwila i mnie nie ma.
- Kosmitą nie jestem, a więc w choć minimalnym stopniu spełniam Twe kryteria. *mruknęła, uśmiechając się nieco złośliwie*
- Jednakowoż, skoro Ci aż tak przeszkadzam, chwila i mnie nie ma.
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
- Hah, kosmitka... na szczescie nie wierze w takie bajeczki- mruknal.
- Zaaaraz- *mruknal i wystapil przed nia*- a ktoz powiedzial ze mi przeszkadzasz? pozatym w czym niby, w odpoczynku?- *zapytal sie lwicy*
- Zaaaraz- *mruknal i wystapil przed nia*- a ktoz powiedzial ze mi przeszkadzasz? pozatym w czym niby, w odpoczynku?- *zapytal sie lwicy*
- Z tego, co właśnie powiedziałeś wywnioskowałam, że przyszedłeś tu napełnić żołądek. Niestety, nie należę do rzędu ssaków kopytnych *przekrzywiła łeb, lustrując facjatę lwa*
- A co do bajeczek... Skarbie, to jeszcze nie była bajka, to był tylko taki... przedsmak. Nie zamierzam Ci jednak ich wciskać, jeśli będziesz grzeczny.
- A co do bajeczek... Skarbie, to jeszcze nie była bajka, to był tylko taki... przedsmak. Nie zamierzam Ci jednak ich wciskać, jeśli będziesz grzeczny.
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
- Masz racje, jednak odrobine towarzystwa chyba nikomu nie zaszkodzi- *mruknal i obkrazyl lwice, przygladaja sie jej uwaznie*
- Ou, to teraz przechodzimy na "skarbie"? Jak zacnie..-*zblizyl pyszczek no jej pyska i wyszczerzyl sie szeroko*- no ale jak chcesz, jak chcesz to mozesz isc ze mna na polowanie, jesli nie to zrozumiem-*mruknal i ruszyl w glebsza trawe, przechodzac obok samicy*- To idziesz?- *zatrzymal sie jeszcze i spytal nim ruszyl dalej*
- Ou, to teraz przechodzimy na "skarbie"? Jak zacnie..-*zblizyl pyszczek no jej pyska i wyszczerzyl sie szeroko*- no ale jak chcesz, jak chcesz to mozesz isc ze mna na polowanie, jesli nie to zrozumiem-*mruknal i ruszyl w glebsza trawe, przechodzac obok samicy*- To idziesz?- *zatrzymal sie jeszcze i spytal nim ruszyl dalej*
*parsknęła. Polowanie? Jasne! Energicznie poderwała się do całkiem niewolnego truchtu, doganiając bez problemu samca, a łapy stawiała z prawdziwą gracją i wyczuciem. Cicho, bezszelestnie, miękko przemykając po trawiastym podłożu. Stanęła obok i spojrzała nieco wyzywająco w ślepia czekoladowego*
- Camille. *rzuciła, po czym zerwała się do biegu, znikając w czeluściach najwyższej z wysokiej trawy, przykrywającej ją całą*
- Camille. *rzuciła, po czym zerwała się do biegu, znikając w czeluściach najwyższej z wysokiej trawy, przykrywającej ją całą*
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
*Samiec spojrzal na nia i na to jak z gracja poruszala sie*- a jednak namyslilas sie..-*mruknal i rowniez spojrzal zaczepnie*- Cash- powiedzial.
- Widze ze szykuje sie calkiem niezla zabawa- *po tych slowach ruszyl tam gdzie pobiegla Camille, rowniez znikajac w glebokiej trawie. Mial nadzieje ze za chwile natkna sie na jakies zwierze*
- Widze ze szykuje sie calkiem niezla zabawa- *po tych slowach ruszyl tam gdzie pobiegla Camille, rowniez znikajac w glebokiej trawie. Mial nadzieje ze za chwile natkna sie na jakies zwierze*
*niewiele się pomylił. Ostrożnie stawiając łapy, przemykając bezszelestnie pomiędzy kolejnymi źdźbłami trawy, dotarła do miejsca osłoniętego cieniem rozłożystej akacji. Przystanęła, poruszyła nozdrzami. Czuła coś, zdecydowanie. Zapach był na tyle silny, by sprecyzować miejsce, w którym znajduje się potencjalna ofiara. Rozejrzała się, wypatrując towarzysza. Mimo tego, iż była już kilka kroków od niego, doskonale usłyszała słowa samca. Cash. Chwila... Cash? W momencie stanęła niczym otępiała. Musiała z nim pogadać. I to najlepiej jak najprędzej. Poczęła rozglądać się w sposób nerwowy i chaotyczny. *
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
*Cash szybko dogonil Camillie i przystanal obok niej*
- Ty tez czujesz ten zapach?-*zapytam cicho lecz po chwili zerknal na lwice*- Czy cos nie tak?- spytal znow- wygladasz jakbys zobaczyla ducha-
- Ty tez czujesz ten zapach?-*zapytam cicho lecz po chwili zerknal na lwice*- Czy cos nie tak?- spytal znow- wygladasz jakbys zobaczyla ducha-
- Nie, to nie duch... tylko... poznałam ostatnio kogoś... *spojrzała na lwa*
- Co wiesz o swojej rodzinie? *o tak, pytanie tego typu, rzucone ot tak, ni z gruchy, ni z pietruchy, mogło wpędził samca w osłupienie bądź spowodować, że pomyślałby o siwej jako o niepoczytalnej*
- Co wiesz o swojej rodzinie? *o tak, pytanie tego typu, rzucone ot tak, ni z gruchy, ni z pietruchy, mogło wpędził samca w osłupienie bądź spowodować, że pomyślałby o siwej jako o niepoczytalnej*
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
* Cash lekko zaskoczny, przekrzywil glowe ze zdziwieniem*
- Hmm, no coz, nie wiele mi wiadomo o niej. Rodzice znikneli dawno temu jak bylem maly ale zawsze mi mowiono ze mam mlodszego brata, i ze jak go znajde, to mam sie nim opiekowac- mruknal do samicy- wiesz cos moze na ten temat?*spytal*
- Hmm, no coz, nie wiele mi wiadomo o niej. Rodzice znikneli dawno temu jak bylem maly ale zawsze mi mowiono ze mam mlodszego brata, i ze jak go znajde, to mam sie nim opiekowac- mruknal do samicy- wiesz cos moze na ten temat?*spytal*
*szczęka jej opadła*
- Znam go... znaczy... chyba... *wydukała, kiedy jej żuchwa poczęła ponownie jej słuchać i wykonywać polecenia*
- Jest tutaj... Znaczy o ile to on.
- Znam go... znaczy... chyba... *wydukała, kiedy jej żuchwa poczęła ponownie jej słuchać i wykonywać polecenia*
- Jest tutaj... Znaczy o ile to on.
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
*Samiec zdziwil sie raz jeszcze*
- Znasz go? Wiesz moze gdzie jest?!- *mowil coraz glosniej. Przez ten caly czas szukal swojego mlodszego brata i nigdzie nie mogl go znalezc*
- Znasz go? Wiesz moze gdzie jest?!- *mowil coraz glosniej. Przez ten caly czas szukal swojego mlodszego brata i nigdzie nie mogl go znalezc*
- Jeśli ma na imię Kaso, to owszem, znam. *spojrzała mu w oczy*
- Nie wiem, gdzie może być w tej chwili, jest wyzwoleńcem, tak samo jak my. Nie powinien więc być daleko.
- Nie wiem, gdzie może być w tej chwili, jest wyzwoleńcem, tak samo jak my. Nie powinien więc być daleko.
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
- Tak! to on!*powiedzial czekoladowy z usmiechem i usciskal Cam, w koncu mial okazje poznac blizej swojego mlodszego brata*- ale... *zasmucil sie spuszczajac glowe*- czy on mnie bedzie pamietal.. w koncu tyle czasu minelo*westchnal*
*położyła mu łapę na ramieniu, ostrożnie, nie chcąc naruszać strefy intymnej samca, aczkolwiek przecież on pierwszy ją uściskał*
- Pamięta. Nie wiem, czy dokładnie, ale zna Twe imię. Wie, że jesteś jego bratem. Tęskni za Tobą, Cash. Proszę, odnajdź go, na pewno go to uszczęśliwi. Ostatnio widziałam go nad wielkim wodospadem, ale nie wiem, gdzie przebywa teraz.
- Pamięta. Nie wiem, czy dokładnie, ale zna Twe imię. Wie, że jesteś jego bratem. Tęskni za Tobą, Cash. Proszę, odnajdź go, na pewno go to uszczęśliwi. Ostatnio widziałam go nad wielkim wodospadem, ale nie wiem, gdzie przebywa teraz.
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
- Uff *odetchnal z ulga, mial sczescie ze natchnal sie na Cam. Mial ochote ruszyc od razu jednak jego zoladek zaczal na niego grzmiec*
*Zasmial sie z lekkim zazenowaniem*- wyglada na to ze polowanie idzie na pierwszy plan. Eh, przynajmniej wiem ze moj brat gdzies tutaj jest*mruknal*- to idziemy dalej zapolowac?
*Zasmial sie z lekkim zazenowaniem*- wyglada na to ze polowanie idzie na pierwszy plan. Eh, przynajmniej wiem ze moj brat gdzies tutaj jest*mruknal*- to idziemy dalej zapolowac?
*pokiwała twierdząco łbem. Miała cichą nadzieję, że bracia niebawem się odnajdą i zaczną trząść Dżunglą we dwoje. Uśmiechnęła się kącikiem ust, powoli ruszając w kierunku, z którego miała wrażenie pochodził ów zapach*
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
*Samiec z usmiechem na pysku, ruszyl za lwica, w tym samym kierunku skad powchodzil zapach*
- Chyba musimy obmyslic jakas strategie ataku no i oczywiscie dowiedziec sie coz to za zwierze*mruknal wyprzedzajac szara kotke*-mam nadzieje ze to cos duzego ale wolnego heh*zasmial sie*
- Wpierw trzeba ustawic sie pod wiatr, zaczaic i sploszyc zwierze w ktoryms kierunku*mowil jakby troche do siebie*
- Chyba musimy obmyslic jakas strategie ataku no i oczywiscie dowiedziec sie coz to za zwierze*mruknal wyprzedzajac szara kotke*-mam nadzieje ze to cos duzego ale wolnego heh*zasmial sie*
- Wpierw trzeba ustawic sie pod wiatr, zaczaic i sploszyc zwierze w ktoryms kierunku*mowil jakby troche do siebie*
*wywróciła oczyma*
- Ależ oczywiście, Szefie. *rzuciła, nieco złośliwie, jednak z sympatią względem samca. Oblizała mimowolnie pysk,a głos ściszyła do szeptu*
- A więc duży i wolny byłby może hipopotam? *skrzywiła się, bowiem jakoś nie czuła potrzeby pożerania gruboskórnego gościa*
- Wolałabym osobiście zebrę czy jaką antylopę, jednak... to raczej na sawannie, ale czy w dżungli? *westchnęła. No tak, w dżungli zebry raczej nie paradują...*
- Ależ oczywiście, Szefie. *rzuciła, nieco złośliwie, jednak z sympatią względem samca. Oblizała mimowolnie pysk,a głos ściszyła do szeptu*
- A więc duży i wolny byłby może hipopotam? *skrzywiła się, bowiem jakoś nie czuła potrzeby pożerania gruboskórnego gościa*
- Wolałabym osobiście zebrę czy jaką antylopę, jednak... to raczej na sawannie, ale czy w dżungli? *westchnęła. No tak, w dżungli zebry raczej nie paradują...*
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
*zastanowil sie*
-moze, ale we dwojke nie dalibysmy mu rady... co powiesz na dorodnego samca jelenia czy tez innego kopytnego??- *spytal*
-moze, ale we dwojke nie dalibysmy mu rady... co powiesz na dorodnego samca jelenia czy tez innego kopytnego??- *spytal*
- jeżeli tylko znajdziemy coś takowego w dżungli, czemu by nie? *zaburczało jej w brzuchu, donośnie, nieco jakby nerwowo. Parsknęła cicho*
- Jasne, oczywiście, myślisz, że jestes najważniejszy? *warknęła, gapiąc się na miejsce, gdzie zapewne znajdował się kamilowy żołądek*
- Jasne, oczywiście, myślisz, że jestes najważniejszy? *warknęła, gapiąc się na miejsce, gdzie zapewne znajdował się kamilowy żołądek*
Asmodeusz oraz Enigma .
Asmodeusz oraz Enigma .
-
Cash
*cash zasmial sie cicho*
- Widze ze nie tylko moj zoladek domaga sie jedzenia. No to ruszmy swoje zadki za zapachem... mysle ze to samica łosia*mruknal i ruszyl dalej za zapachem, ktory ich tu przygnal*
- Widze ze nie tylko moj zoladek domaga sie jedzenia. No to ruszmy swoje zadki za zapachem... mysle ze to samica łosia*mruknal i ruszyl dalej za zapachem, ktory ich tu przygnal*