Re: Rzeka na granicy
Dobra dobra...*Ziewnął i położył się na brzegu*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
* Czarna lwica dreptała powoli przed siebie, wypatrując w okolicy sylwetek znajomych jej lwów. Mimo chęci, uparcie nikogo nie dostrzegała. Czyżby wzrok się jej pogorszył? Przecież całe to zgromadzenie miało właśnie obradować w tym miejscu. Samica westchnęła ciężko. I wtedy właśnie spadło na nią błogosławieństwo Niebios. W oddali ujrzała bowiem spoczywającą sylwetkę lwa o ciemnym futrze. Lwa, którego dobrze znała. Bez zbytecznych ceregieli ruszyła w jego stronę z dumnie uniesionym łbem*.
Ciemna strona mocy jest potężna!
Av:
lineart: by Savu0211 and whitetigerdelight
coloring: własny
sygnatura: By me
Multi: Hassira & Ombre
Av:
*Zobaczywszy zbliżającą się kuzynkę wstał i zamiótł się ogonem ze zbędnych ziaren piasku.* Witaj Shav.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
* Skinęła niespieszne samcowi łbem w odpowiedzi*.
- Salve, Laz.
* To powiedziawszy, omiotła teren swym ponurym wzrokiem*.
- A gdzie reszta ferajny? Wydaje mi się, że miało być nas więcej.
- Salve, Laz.
* To powiedziawszy, omiotła teren swym ponurym wzrokiem*.
- A gdzie reszta ferajny? Wydaje mi się, że miało być nas więcej.
Av:
Av:
*po chwili z cienia wyłoniła się Kora i stanęła przy boku czarnej siostry.* Witak kuzynku. *rzuciła do Lazaretha z krzywym uśmieszkiem*
Witaj kuzyneczko. *Uśmiechnął się do obu lwic* Z tego co wiem ma być jeszcze Mvuto i być może Aria.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
* Bez słowa opadła na zad*.
- Cóż, poczekamy.
* Zawyrokowała*
- Wszak mamy trochę czasu...
- Cóż, poczekamy.
* Zawyrokowała*
- Wszak mamy trochę czasu...
Av:
Av:
Będzie nas tak mało? *uniosła brew* Wydawało mi się, że jest więcej Wygnańców.
Na razie to nie wyprawa wojenna...na razie. Póki co to rodzaj zwiadu. *Usiadł niedaleko Shav lecz bliżej wody co umożliwiło mu ugaszenie pragnienia.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*W sumie ostatnimi czasy wiele WYgnańców jakoś znikło, jakby pozbawieni dawnej śmiałości nie wtrącali bezczelnie nosa w nie swoje sprawy i choć śmiesznie to brzmiało Korze poczęło tego brakować* No nic poczekajmy na tych pajaców. *westchnęła, niemalże jak jej rozmówcy*
Mam jakieś dziwne wrażenie że nawet jeśli od dawna nie widać Lwioziemców nawet na granicy, to jednak nie wyginęli...póki co przynajmniej. Ten pożar ich nie zabił...ale, może to i lepiej?
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Chcesz powiedzieć, że mogliście ich spalić? *
* No ja nie wiem czy w ogóle mam co się gotować na tę wojnę.
* No ja nie wiem czy w ogóle mam co się gotować na tę wojnę.Re: Rzeka na granicy
Mogliśmy...ale nie wierzę że to wszystko po prostu rozwiązał jeden pożar. Przekonamy się kiedy tam pójdziemy...ech, zżera mnie ciekawość a ich jeszcze nie ma...może poszlibyśmy już a oni by nas dogonili?
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Lepiej poczekać, ciekawie będzie spotkać się tak w kupie. *zachichotała* Niektórym może być nieswojo.
Hm...na przykład ? *Powiedział sięgając do rzeki pyskiem, ze zdumieniem spostrzegł jednak że poziom wody drastycznie się obniżył, nie zwrócił jednak na to więcej uwagi.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
A nikt, tak sobie gadam. *wzruszyła ramionami, a w jej uśmiechu widać było resztki nieprzyjemnego rozbawienia.* Po prostu moje głośne myśli Laziu.
Ta...wracając, jestem pewien że ktoś tam przeżył. Moja córka chociażby.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Aaa.. ta Twoja córka. Sela tak? Będziesz w stanie stanąć z nią do walki? *unosi brew* Tak pytam żebyś potem nagle w środku walki nie dostał ataku sentymentów czy ojcowskiej miłości. Lepiej uniknąć takich boleści i w ogóle się wycofać.
Mhr...możesz się ze mnie śmiać, ale walczyć z nią nie zamierzam. Ta moja jak to ujęłaś sentymentalna, ojcowska miłość nie pozwala mi tego zrobić. Mogę zabić albo jak tam wolicie poturbować każdego lwioziemca, ale nie ją. Trochę przyzwoitości jednak mam.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Nie śmieję się z tego. Licz się tylko, że czy będziesz tego chciał czy nie może dojść między wami do konfrontacji.
Liczę się z tym. Jeśli będę musiał z nią walczyć to najwyżej dam się zabić.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Skoro masz taką idiotyczną postawę, to lepiej naprawdę nie idź. *burknęła* Jeśli twojej córeczce odstrzeli żeby ci coś zrobić to osobiście się nią zajmę i nie będziesz miał nic do gadania.
To i tak nie ważne, nie ma jej teraz na Lwiej Ziemi. Mój znajomy dowiedział się tylko tyle. Wiem też że tam jest przynajmniej jeden żyjący lwioziemiec.
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
Nie ma? I dobrze. Pozwolicie że zdrzemnę się chwilę. *ułożyła łeb na łapach i przymknęła powieki*
-
Orion
*Stanął na drugim brzegu rzeki przypatrując się lwom przed nim.* Hej, ktoście wy?
*uniosła łeb błyskawicznie. I tyle z drzemki* Nowy Lwioziemiec? *przekrzywiła łeb. Po chwili uśmiechnęła się nieprzyjemnie* Podejdź bliżej młody, to ci powiem "ktośmy".
-
Orion
Nie ufam ci. Najpierw powiedz kim jesteś. *Powiedział głośniej żeby mogli usłyszeć*
*Leżał spokojnie czekając na to co zrobi Kora.*
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra
ex favilla patria sacra
*wstaje i leniwie się przeciąga* Aż tak cię to ciekawi młody? Mamusia mówiła ci coś o Wygnańcach może?
-
Orion
Nie jestem stąd. Od niedawna mieszkam po tej stronie rzeki. *Odpowiedział zmieniając ton na normalny.*