Wasze pomysły

Ogólne rozmowy w sprawach dotyczących forum i jego użytkowników. Nowicjusze mogą tutaj przedstawić się starym bywalcom.
Awatar użytkownika
Lazareth

Re: Wasze pomysły

Postautor: Lazareth » 19 kwie 2012, 18:01

Może uda ci się z jakimś innym stadem xD

A co do tamtego to może tak że
a.) Wygnańcy zajmują Lwią Ziemię, jeden lub dwoje z nich zostają wygnani za coś i oni zbierają mieszkających wokoło nomadów i robią z nich nowych Wygnańców.
b.) Wygnańcy po przejęciu Lwiej Ziemi wracają na Pustkowia a miejsce na Lwiej Ziemi zastępują nomadzi i potomkowie tych Lwioziemców którzy przeżyli tą wojnę kończącą hm...I sezon xD
avek by Laura-comics
ex favilla patria sacra

Awatar użytkownika
Camille
Łowczyni

Postautor: Camille » 19 kwie 2012, 18:04

Okej, jak więc przyjdzie pora na mój komentarz, niech ktoś mi wytłumaczy, co i jak, bo właśnie się zgubiłam! :D
Camille, wcześniej znana jako Kam
Ponadto do userki, prowadzącej Camille, należą jeszcze dwie postaci:

Asmodeusz oraz Enigma .

Awatar użytkownika
Mvuto

Postautor: Mvuto » 20 kwie 2012, 10:37

Nie martw się Kam... ja też trochę... jeszcze nie wszystko ustalone xD

// Pocieszające XD
~ Camille, rzecz jasna . //
Obrazek
Avek by KujonekZombiVitri Obrazek

Multikonto Ibilisa... i Ibilisa II
Obrazek

Awatar użytkownika
Sarai

Postautor: Sarai » 25 kwie 2012, 14:48

Co do pomysłu Mvuta... Jest świetny. Nigdy bym na coś takiego nie wpadła... Poza tym podczas języka polskiego wpadłam na pomysł, że ponieważ jest za dużo wygnańców ( taa, wszyscy myślą, że lwoziemców jest więcej ) można by stworzyć stado pustyni ( Sarai na królową xd ) i tam byłaby oaza, gdzie by wszyscy mieszkali... Ale to tylko propozycja ( ja bym to nazwała szurniętym pomysłem, ale co tam ). Jak się wam nie spodoba, to spoko.
" Zabijaj, albo zostaniesz zabity."

Awatar użytkownika
Mirembe
Zielarz

Postautor: Mirembe » 16 wrz 2012, 20:03

Mam pomysł... Może bardzo trudny do zrealizowania, może w ogóle nie do zrealizowania, nie wiem... Ostatnio nawet w godzinach po południowych nie ma nikogo online. Tak wymyśliłam, żeby stworzyć bota (Takiego jak Mufasa czy Kiara, nie Zazu) który byłby tylko na jednym temacie na granicy i byłby jako jakiś lew albo lwica którzy z tego miejsca nie mogą się ruszyć bo coś tam. I wtedy ktoś by napisał : *Wchodzi do chatki* a bot odpisze: * och to ty. Witaj. Mam do opowiedzenia pewną historię....* Nie można byłoby z nim walczyć, ani wykonywać żadnych innych czynności fizycznych, po prostu rozmawiać.
Lineart: Savu0211 i Whitetigerdelight
Kolory: Ja

Na RP jestem Mirembe. Ale gdy rozmawiasz ze mną na chacie - mów do mnie Uzu albo Uzuri.

And may the odds be ever in your favor!

Awatar użytkownika
Ibilis II

Postautor: Ibilis II » 17 wrz 2012, 18:02

Niestety, ale jest to bardzo trudne w realizacji (a rozmowa byłaby i tak bardzo mało sensowna).
Jednak zawsze można pogadać z chatbotem (Zazu), bo mu Nit trochę podrasował SI.
Obrazek
Avek by KujonekZombiVitri Obrazek

Multikonta: Ibilis I i Mvuto.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lafaard
Były członek forum

Postautor: Lafaard » 18 wrz 2012, 15:52

Można wręcz powiedzieć, że Zazu zrobił się pyskaty :D
Fasten your seatbelt.

Multi Helbiego
Av dzięki uprzejmości:
http://madkakerlaken.deviantart.com/

Awatar użytkownika
Ghali
Król
Autor(ka) avatara: ja; sleepy-warrior
Kontaktowanie:

Postautor: Ghali » 05 sie 2013, 11:33

Drobna sugestia - może by tak zwiększyć limit kont "bezwarunkowych" (czytaj: od określonej liczby postów) do dwóch? Mamy mało użytkowników aktywnych, czyli mało możliwości do gry. Przykład: Ghali kończy rozmowę z Ymir i wychodzi i właściwie jedyną opcją na kolejny wątek jest znów pisanie z Ymir lub z Mbayą. Więcej postaci - więcej możliwości. (Ghali wyłazi z tematu, może pisać z Ymir, z drugą postacią Ymir, Mbayą, drugą postacią Iba, etc.) Co wy na to?
Obrazek
Ghali.
Król Cmentarza since 2013.

Karta Postaci Ghaliego

Awatar użytkownika
Mbaya
Uczeń

Postautor: Mbaya » 05 sie 2013, 18:52

W sumie pomysł w porządku, warunek oczywiście taki bym dał: trzeba pisać nienaganne posty XD
Kolejne multikonto Iba...

Avatar by great and ołsom MadKakerlaken

Awatar użytkownika
Jua
Król
Autor(ka) avatara: ja
Kontaktowanie:

Postautor: Jua » 09 wrz 2013, 19:08

To prawda, że mało aktywnych użytkowników sprawia, że jest mało opcji rozgrywki i, tak jak napisałaś, możliwości są ograniczone... Jednak sęk w tym, że kierowanie więcej niż jedną postacią nie zmienia praktycznie niczego. Dla mnie najbardziej interesujące jest poznawanie NOWYCH graczy, gdyż każdy z nich kieruje unikalnym charakterem. Siłą rzeczy druga postać tej samej osoby jest bardzo podobna do pierwszej, tak mi się wydaje; sposób pisania, tok rozumowania, podejmowane ryzyko, rozwiązywanie problemów... to wszystko będzie, że tak powiem, "sklonowane". Kierowanie jednym, mocnym charakterem ma powodzenie wówczas, gdy mamy okazję go kształtować (grać nim jak najwięcej, uczestniczyć w jak największej ilości wydarzeń). Widziałam rp 1x1 ciągnące się setkami stron. Byleby mieć pomysł, złapać iskierkę ;D. Oczywiście, nie mam nic przeciwko tej opcji zwiększenia limitu, ale poszłabym w inną stronę - rozreklamowałabym forum, ściągnęła nowych graczy, którzy się zaangażują. Chyba z mojej wypowiedzi nie wyniknie nic konstruktywnego xD ...poza zachętą, by rozsyłać informację o Lwiej Przygodzie wśród znajomych z DA czy innych stron społecznościowych.
Jua, znany jako Helios, przemierza świat w poszukiwaniu życia.

Awatar użytkownika
Ghali
Król
Autor(ka) avatara: ja; sleepy-warrior
Kontaktowanie:

Postautor: Ghali » 10 wrz 2013, 10:21

No, nie piszmy ogólnikowo - postaci jednej osoby mogą się od siebie znacznie różnić (charakter, zachowanie, poglądy; o stylu pisania nie mówię, ale to przecież na postać nie ma wpływu).
Jeśli masz chęć reklamować forum - z wielką chęcią przyjmiemy twoją aktywność. Pisałam wielokrotnie do moich znajomych z innych for, jednak gdy widzą tutaj pustki, od razu im się odechciewa. I tutaj może się też przysłużyć posiadanie paru postaci przez jedną osobę - więcej postaci, więcej wątków i wydaje się, że jest ruch. Może to trochę nie fair, ale tak jest na niezliczonej ilości for i taki "sztuczny tłum" naprawdę pomaga. Proponowałam wymianę bannerami z innymi forami, ale jest problem - często fora mają regulamin, w którym piszą, że reklamowane fora muszą mieć jakąś określoną liczbę użytkowników aktywnych. Niestety, u nas jest to ogromny problem. [druga sprawa to to, że chyba tylko Nitrol i Mbaya mają opcję wstawiania bannerów gdzieś w stopce forum; ja nie mam uprawnień w Panelu Administratora.]
Obrazek
Ghali.
Król Cmentarza since 2013.

Karta Postaci Ghaliego

Awatar użytkownika
Mbaya
Uczeń

Postautor: Mbaya » 10 wrz 2013, 18:56

Chyba tylko Nit ma możliwość... nie wiem gdzie jest taka opcja...
Kolejne multikonto Iba...

Avatar by great and ołsom MadKakerlaken

Wróć do „Sprawy forumowe”